Statistikos departamentas kas mėnesį skelbia prieš euro įvedimą stebimų 100 prekių ir produktų kainas, viena jų stebimų prekių – degalai.

Lapkritį statistikai paskelbė naujausius duomenis: stebėjimai rodo, kad benzinas A-95 kainuoja 4,52 lito. Spalį ir rugsėjį skelbtais duomenimis, ši benzino rūšis kainavo 4,59 Lt.

Nauja valiuta šios kainos siektų 1,31-1,33 euro.

Dyzelino kaina ūgtelėjo nuo rugsėjį paskelbtų 4,36 Lt iki spalį fiksuotų 4,37 Lt. Tiesa, per pastarąjį mėnesį kainos sumažėjo iki 4,32 Lt.

Konvertavus, šios kainos būtų 1,25-1,27 euro.

Aiškiausiai degalų kainos mažėjo suskystintų gamtinių dujų segmente. Rugsėjį skelbta, kad jos kainuoja 2,41 Lt, spalį ir lapkritį – po 2,31 Lt.

Eurais dujos kainuos mažiau nei 1 euras, dabartinė vertė siekia 0,67 euro.

Statistikos departamentas užfiksavo, kad stebėtu laikotarpiu kai kurios paslaugos degalinėse brango.

Pavyzdžiui, lengvojo automobilio išorės plovimas automatinėje plovykloje rugsėjo duomenimis kainavo 24,52 Lt, spalio – 24,76 Lt, o lapkričio – 24,94 Lt. Eurais naujausia automobilio plovimo kaina automatinėje plovykloje siekia 7,23 euro.

DELFI skelbė, kad kurį laiką mažėjusi naftos kaina toliau sminga į kelerių metų žemumas. Degalų kainos pamažu sumenko, tačiau yra besipiktinančių, kad degalinių švieslentės per lėtai reaguoja į naftos kainas. Žaliavinės „Brent“ naftos kaina Londono biržoje šiuo metu yra mažesnė nei 80 JAV dolerių – dėl šios priežasties Lietuvos degalinėse kuras jau yra atpigęs.