Pigesnėmis paslaugomis miesto autobusuose ir maršrutiniuose taksi galės džiaugtis klaipėdiečiai.

Numatoma, jog popierinis bilietas autobuse, perkant iš vairuotojo, kainuos 70 euro centų. Šiuo metu jis kainuoja 2,6 lito, todėl tiksliai kainą konvertuojant į eurus ji turėtų būti 75 euro centai.

Tad nuo kitų metų kelionė miesto autobusais, jei bilietą keleivis pirks iš vairuotojo, bus pigesnė 20 centų nei dabar.

„70 euro centų kaina nustatyta ir dėl patogumo, ir dėl kitų priežasčių. Pirmiausia, visi suprantame, kad jei bilietas kainuotų 75 euro centus, vairuotojas ilgokai užtruktų, kol keleiviui rastų grąžos. Be to, autobusuose parduodami bilietai ir su 50 ar 80 proc. nuolaida. Jei bilietas kainuoja 75 euro centus, jo kaina su 50 proc. nuolaida būtų 32,5 euro cento, o taip būti negali. Todėl ir apsisprendėme, kad bilietas kainuotų 70 euro centų“, - aiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Skaičiuojama, jog dėl to, kad nuo metų pradžios atpigs autobusuose parduodami bilietai, viešojo transporto sistemos koordinatoriai gali patirti 320 tūkst. litų nuostolių.

„Tačiau kitais metais vyks naujas vežėjų konkursas, tikimės, kad jo dalyviai pasiūlys mažesnius įkainius, todėl nuostolius pavyks subalansuoti. Be to, kuo pigesni bilietai, tuo mažiau reikia sumokėti kompensacijų vežėjams už taikomas lengvatas keleiviams“, - teigė R. Mockus.

Klaipėdiečiai, kurie mieliau važiuoja ne miesto autobusais, o maršrutiniais taksi, taip pat gali džiaugtis, jog nuo kitų metų bilietai juose bus pigesni.

Šiuo metu maršrutinio taksi bilietas kainuoja 2,5 lito, Šią kainą konvertuojant į eurus, išeitų 72 euro centai.

„Su maršrutinių taksi atstovais diskutavome ir galiausiai visi sutarėme, kad geriausia bilieto kaina yra 70 euro centų. Taip bus patogiau ir keleiviams, ir vežėjams“, - tvirtino R. Mockus.

Kitaip tariant, kelionė maršrutiniu taksi nuo kitų metų pradžios atpigs maždaug 10 centų, nes 70 euro cento prilygsta 2,4 lito.

Kitų bilietų miesto autobusuose – elektroninių kartinių, mėnesio, darbo dienų, parduodamų spaudos kioskuose – kainos, kai bus perskaičiuotos į eurus, nesikeis arba labai nežymiai sumažės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)