Su DELFI susisiekusi Egidija pasidalijo Vilniuje esančio baseino „Olimpinė pradžia“ kainynu.

„Nuolat girdime, kad valdžia padarys viską dėl savo piliečių apsaugos, jog įvedus eurą perskaičiavimo metu kainos nepadidėtų. Tačiau tuo pačiu metu girdime, kaip verslininkai apsukruoliai jau dabar perskaičiuoja kainas taip, kaip jiems patogiau“, - savo laišką pradėjo skaitytoja.

Pasak jos, pagaliau verslininkų gudrybės palietė ir ją pačią.

„Jau seniai vedame vaiką į baseinąOlimpinė pradžia“. Mėnesinis mokestis už vieną treniruotę per savaitę buvo 99 Lt (28,7 euro – red.). O dabar gavome pasiūlymą kitam sezonui, kuriuo mus maloniai informuoja, kad šiek tiek keitėsi plaukimo treniruočių kainos. Kažkodėl atsidarius prisegtą kainyną visi malonumai dingo..., - atviravo Egidija. - Ir ne todėl, kad treniruotės pabrango 3,58 Lt. Juk pabrangimas nėra reikšmingas ir jokios įtakos šeimos biudžetui nepadarys, tačiau pasijutau akivaizdžiai mulkinama, apgaudinėjama. Kainyne, net to neslepiant, nurodyta, kad naujoji kaina eurais yra lygiai 30 eurų (103,58 Lt)”.

Moteris rašo, kad, žinoma, vienas paslaugos teikėjo „apvalinimas“ įtakos šeimos biudžetui neturės, tačiau kartu ji klausia, kaip reikės jaustis, jei tą patį kelią pasirinks visi paslaugų teikėjai.

Skaitytojos atsiųstame kainyne matyti, kad suapvalintos kainos įsigalioja nuo šių metų liepos 1 d. Vaiko mokymas plaukti, pavyzdžiui, lankant vieną kartą per savaitę, kainuos 103,58 Lt arba 30 eurų. Vaiko vienkartinis apsilankymas (iki 14 m) – 15,54 Lt arba 4,5 euro. 30-ies kartų abonementas suaugusiajam 345,28 Lt arba 100 eurų.

Vaikus ir suaugusiuosius mokančios plaukti VšĮ „Sveikame kūne sveika siela“ direktorė Lina Bielinienė tvirtino, kad kainų pakėlimas susijęs ne su euro įvedimu, o viešosios įmonės patiriamais nuostoliais.

„Kainos yra ne suapvalintos į didžiąją pusę, o šios kainos yra dalininkų susirinkimo sprendimas: mes esame ne pelno siekianti organizacija ir, padarius pelno/nuostolių ataskaitą, mes patyrėme nemažus nuostolius ir minimaliai pakėlėme kainas, kad galėtume šiek tiek tuos nuostolius mažinti, - komentavo ji. - Mes esame nebiudžetinė įstaiga ir mūsų niekas neremia ir mums reikia patiems išsilaikyti".

Paklausta, ar tokiu atveju, jei keičiant valiutą bus fiksuotas kitoks kursas nei nustatytas šiuo metu, vėl bus perskaičiuojamos kainos, L. Bielinienė atsakė: „Kainos yra patvirtintos ir jos kitam sezonui tikrai nekis. Kad ir koks bebūtų kursas jų daugiau nekelsime. Kartą į metus vyksta dalininkų susirinkimas ir jo metu nuspręsta tam, kad sumažintume nuostolius, nustatyti tokias kainas“.

DELFI primena, kad Lietuvos banko skaičiavimu dėl euro įvedimo kainos gali padidėti 0,2-0,3 proc. Prieš įvedant ir įvedus eurą Lietuvos statistikos departamentas žada stebėti ir skelbti 100 dažniausiai perkamų prekių ir paslaugų kainas. Taip tikimasi pažaboti verslininkų pagundą nepagrįstai didinti kainas. Ar prekybos ir paslaugų vietose nebandoma pasinaudoti euro įvedimu ir ar tiksliai nurodomos kainos 2 valiutomis stebės Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)