Visos draudimo žalų išmokos nuo sausio 1 dienos klientams bus išmokamos eurais – net ir tos, kurios bus apskaičiuotos dar šiemet litais.

„Visų draudimo paslaugų pritaikymas eurams mūsų bendrovėje prasidės gruodžio 31-osios vakare, 19 valandą ir tęsis iki sausio 2 dienos 8 val. ryto. Tuo metu draudimo skyriai nedirba, tačiau dėl sistemų migracijos pirmąją sausio parą nebus galima apsidrausti internetu ar telefonu. Klientus, kuriems tuo metu gali būti aktualu įsigyti draudimą kviečiame tai atlikti iš anksto – jiems patogiu būdu susisiekus su „Lietuvos draudimo“ konsultantu“, – bendrovės pranešime cituojamas „Lietuvos draudimo“ Finansų departamento direktorius Laimonas Devyžis.

„Lietuvos draudimas“ iš anksto susisiekia su klientais, kurių draudimo sutartys baigiasi metų sandūroje ir pasirūpina šių sutarčių atnaujinimu. Sistemų pakeitimas operavimui naująja valiuta gali turėti įtakos nebent naujiems klientams, kuriems staigiai prireiktų apsidrausti.

„Mūsų patirtis rodo, kad paprastai būna keliolika klientų, kurie sausio 1-ąją internetu įsigyja kelionių draudimą, daugiausia tai klientai, kurie pirmąją ar antrąją metų dieną išvyksta į užsienį ir paskutinę minutę prisimena pasirūpinti kelionės draudimu. Šiemet rekomenduojame iš anksto apgalvoti ar pirmąją naujų metų dieną neplanuosite kelionės į užsienį ir ar tuo metu neprireiks apdrausti automobilio. Kadangi perėjimo prie euro metu bankinių sistemų darbas taip pat bus apribotas, visus finansinius klausimus patariame susitvarkyti iš anksto“, – sako L. Devyžis.

Visi „Lietuvos draudimo“ skyriai, interneto ir savitarnos pardavimo portalai bei pardavimai telefonu 1828 įprastu režimu dirbti pradės pirmąją naujųjų metų darbo dieną - 2015 m. sausio 2 d. 8 val. ryto. Nuo to momento visus mokėjimus „Lietuvos draudimas“ vykdys eurais. Todėl klientai, kuriems buvo priskaičiuoti žalų atlyginimai 2014 metais litais, bet mokėjimas įkris tik 2015 m. sausį, pavedimą gaus naująja valiuta – euru. Klientų gaunamos sumos bus konvertuotos į eurus pagal oficialų „Lietuvos banko“ nustatytą kursą (3,4528), todėl klientai jokių nuostolių dėl valiutų pasikeitimo nepatirs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)