Norėdami palengvinti įmonių darbą tuo metu, „Swedbank“ banko atstovai parengė sąrašą įrankių, kurie palengvins finansų tvarkymą įvedant eurą.

1. Mokėjimo kortelių skaitytuvas

Skatindami klientus dažniau atsiskaityti kortele, sumažinsite grynųjų administravimo, inkasavimo ir saugojimo išlaidas. Be to, išvengsite klaidų apskaičiuojant grąžą dviejų valiutų cirkuliavimo laikotarpiu.

2. Interneto bankas verslui

Norintiesiems pasinaudoti banko paslaugomis valiutos keitimo laikotarpiu gali tekti ilgiau laukti eilėje. Interneto banke įmonės finansinius reikalus – mokesčių ir atlyginimų mokėjimą, mokėjimo pavedimus Lietuvoje ar
į užsienį, paskolų grąžinimą, įmonės biudžeto peržiūrėjimą, periodinių mokėjimų valdymą ir kt. – sutvarkysite daug greičiau ir pigiau.

3. Išankstinis eurų pristatymas

Sausio pradžioje už pirkinius gyventojai galės atsiskaityti arba litais, arba eurais, o grąžą turėsite atiduoti jau tik eurais. Iš anksto apsirūpinkite reikiama eurų banknotų ir monetų suma, kad galėtumėte be trikdžių atiduoti grąžą.

4. Apyvartinis lėšų finansavimas

Jei manote, kad užsisakius išankstinio eurų pristatymo paslaugą ar atliekant kitus pasiruošimo eurui darbus įmonė gali laikinai pritrūkti lėšų, susitarkite su banku dėl jums tinkamiausios trumpalaikio finansavimo paslaugos.

5. Grynuosius priimantis bankomatas

Pinigai bus saugesni, jei laikysite juos banko sąskaitoje. Per dieną ar savaitę sukauptus grynuosius galite įnešti į sąskaitą, naudodamiesi juos priimančiais bankomatais. Nereikės rūpintis šių pinigų keitimu vėliau.

6. Saugus pinigų pervežimas

Apie įmonėje saugomą didelį pinigų kiekį žinosite ne tik jūs, bet ir vagys. Galimų plėšimo atvejų padės išvengti pinigų pervežimo (inkasavimo)
įmonė, kuri pasirūpins grynųjų surinkimu ir pervedimu į įmonės sąskaitą arba juos perveš į nurodytą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)