Nuo Paryžiaus iki Utenos

Kaip skelbiama pranešime spaudai, 13 tūkst. kv. metrų plote išsidėstytos saulės elektrinės ekologiška energija padengs dešimtadalį visos daryklos sunaudojamos elektros.

„Imamės įgyvendinti tvarumo politiką, kurioje greta atsakomybės mūsų vartotojams bei darbuotojams yra ir ekologinė atsakomybė. Gali pasirodyti, kad Paryžiaus klimato konferencija vyko kažkur toli ir su mumis nesusijusi, bet štai Utenoje matome jos padarinius – didžiausią Lietuvoje saulės elektrinę ant pastatų stogų.

Tai matomiausias, bet ne vienintelis mūsų žingsnis šia linkme. Kaip rinkos lyderiai privalome rodyti pavyzdį ir tvarumo srityje. Lyderystė be atsakomybės neįmanoma“, – sako ŠUA vadovas Rolandas Viršilas.
Daryklos stogas Utenoje

Sąskaitos už elektrą mažės 12 proc.

Elektrinės projektavimo ir montavimo darbus atliko bendrovė „Modus Energy Solutions“, kuri ant 3 daryklos pastatų stogų sumontavo 3703 modulius. Elektrinės elementų sujungimui panaudota daugiau nei 20 kilometrų kabelių.

„Švyturio-Utenos alus“ – pirmoji iš didžiųjų Lietuvos aludarių, kuri naudos elektros energiją iš saulės šviesos. Mūsų pasiūlytas modelis daryklos metines sąskaitas už elektrą sumažins 12 proc.“, – sako atsinaujinančios energetikos įmonių grupės „Modus Energy“ saulės energetikos verslo vystymo skyriaus vadovė Brigita Mačiulytė.

Anot B. Mačiulytės, Utenos daryklos saulės elektrinė – didžiausias Lietuvoje įgyvendintas saulės jėgainių ant pastatų stogų projektas. Jo įgyvendinimas truko 3 mėnesius, o saulės moduliai sumontuoti per 22 darbo dienas. ŠUA yra viena pirmųjų didžiųjų pramonės įmonių, kuri ėmė diegtis decentralizuotus energijos išteklių vartojimo sprendimus.

Saulės elektrinių projektas įgyvendintas pagal priemonę „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“, kurią kuruoja Lietuvos verslo paramos agentūra.
Daryklos stogas Utenoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)