„Labai džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad jau 2021 metais Kanada uždraus žalingo vienkartinio plastiko naudojimą nuo vienos pakrantės iki kitos“, – pareiškė J. Trudeau, teigdamas, kad Kanada turi unikalią galimybę atsidurti pirmose kovos su tarša plastiku gretose kaip šalis, turinti ilgiausią pasaulyje pakrantę.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šalies ministras pirmininkas pridūrė, kad Kanadoje šiuo metu perdirbama mažiau nei 10 proc. plastiko.

Kiekvienais metais milijonas paukščių ir daugiau nei 100 tūkst. jūrų žinduolių visame pasaulyje patiria sužalojimų ar žūsta, nes įsipainioja į plastiką ar plastikas patenka į virškinimo sistemą per maisto grandinę.

„Visi girdėjome istorijų ir matėme nuotraukų. Kalbant atvirai, man, kaip tėčiui, sunku vis tai paaiškinti savo vaikams, – pridūrė J. Trudeau. – Kaip galima paaiškinti tai, kad visame pasaulyje į krantą išmetami žuvę banginiai su plastiko maišelių pilnais skrandžiais? Kaip paaiškinti, kad plastiko randama pačiame giliausiame Ramiojo vandenyno taške?“

Vyriausybės pareiškime sakoma, kad, be kita ko, bus uždrausti šiaudeliai, plastikiniai maišeliai, stalo įrankiai, lėkštės ir karštų gėrimų maišymo lazdelės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)