Antradienį transliuotame interviu seras D. Attenborough sakė, kad S. Morrisono konservatorių vyriausybė atsitraukė nuo ankstesnių Australijos įsipareigojimų imtis veiksmingų priemonių dėl klimato atšilimo.

Australija, man regis, kalbėjo teisingus dalykus – tai darė jos ankstesnės vyriausybės“, – sakė gamtininkas ir garsus televizijos laidų vedėjas Australijos nacionaliniam transliuotojui ABC.

„Jūs esate ypatingos šios planetos paviršiaus dalies, įskaitant Barjerinį rifą, saugotojai“, – kalbėjo D. Attenborough ir pridūrė: „Tai, ką sakote, ką darote, iš tiesų yra svarbu.“

Viena priežasčių, dėl kurių Australijos ministro pirmininko posto pernai neteko Malcolmas Turnbullas, buvo jo siekis įstatymu įtvirtinti įsipareigojimus dėl atmosferos taršos šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis mažinimo.

Jo įpėdinis S. Morrisonas neneigia klimato kaitos, tačiau yra sutelkęs dėmesį į anglių eksporto skatinimą.

 Davidas Attenborough

Kaip rašoma pranešime spaudai, prieš savo netikėtą pergalę šių metų rinkimuose S. Morrisonas ėmėsi rizikingo politinio lošimo ir uždegė žalią šviesą kontroversiškam projektui – leido Indijos kasybos milžinei „Adani“ statyti anglių kasyklą Australijos šiaurėje.

Pirmadienį Australijos premjeras praleido Niujorke surengtą Jungtinių Tautų viršūnių susitikimą dėl klimato, paaiškėjus, kad jis nebus pakviestas pasisakyti.

D. Attenborough kritikavo Kanberą už požiūrį „nesvarbu, kiek anglių sudeginame“ ir už tai, kad „mums nė velnio nerūpi, kaip tai veikia likusį pasaulį“.

2017 metais S. Morrisonas, tuo metu ėjęs iždo ministro pareigas, atsinešė į parlamentą anglies gabalą ir rodė jį įstatymų leidėjams, bandydamas apginti savo partijos energetikos politiką.

„Man tai nepasirodė juokinga“, – sakė D. Attenborough apie šį S. Morrisono žingsnį.

„Jei neatidarai anglių kasyklos, puiku, galiu sutikti, jog tai pokštas. Tačiau tu atidarai anglių kasyklą“, – kalbėjo gamtininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)