Iniciatyva skirta tam, kad šią vasarą valstybėje augtų apie 4 mlrd. medžių, o šiam tikslui įgyvendinti reikia, kad kiekvienas Etiopijos pilietis pasodintų bent po 40 sodinukų. Pranešama, kad valstybinės įstaigos medžių sodinimo dieną taip pat buvo uždarytos tam, kad valstybės tarnautojai taip pat prisidėtų prie akcijos.

Kaip rašoma theguardian.com, šiuo projektu siekiama pašalinti arba sumažinti miškų naikinimo ir klimato pokyčių padarinius nuo sausrų ypač kenčiančioje šalyje. Jungtinių Tautų duomenimis, 2000-aisiais metais Etiopijos miškai dengė tik 4 proc. valstybės ploto, palyginti su 35 proc. buvusiais prieš dešimtmetį.

Etiopijos inovacijų ir technologijų ministras dr. Getahun Mekuria Tviteryje paskelbė, kad per dieną pavyko pasodinti apie 353 mln. medžių. Ankstesnis daugiausiai per vieną dieną pasodintų medžių rekordas priklausė Indijai, kai ji 2016 metais pasodino apie 50 mln. medžių.

Edinburgo Napiero universiteto medienos mokslo ir technologijos centro vadovas dr. Dan Ridley-Ellis sakė, kad: „Medžiai ne tik padeda sušvelninti klimato pokyčius, absorbuoti ore esantį anglies dioksidą, bet ir turi didžiulę naudą kovojant su dykumėjimu bei žemės prastėjimu, ypač sausringose šalyse. Jie taip pat suteikia maistą, pastogę ir užuovėją, gali būti panaudojami kaip kuras pašarai ar net vaistai.

Šis išties įspūdingas žygdarbis yra ne tik paprastas medžių sodinimas, bet ir didžiulis bei sudėtingas iššūkis, atsižvelgiant į trumpalaikius ir ilgalaikius žmonių poreikius. Miškininko mantra „tinkamas medis tinkamoje vietoje” vis labiau turi būti derinamas ir su klimato kaitos padariniais, taip pat turi būti atsižvelgiama ir į ekologinius, socialinius, kultūrinius bei ekonominius aspektus.”