Kaip skelbiama Ūkio ministerijos atsiųstame pranešime spaudai, investicijos pagal priemonę „Eco-inovacijos LT“ gali būti skirtos aplinkosaugos vadybos sistemoms diegti pagal tarptautinių standartų reikalavimus ir gamybos technologiniams ar aplinkosaugos auditams, kuriais būtų pateikta racionalaus išteklių naudojimo ir taršos prevencijos analizė, atlikti.

„Augant ekoinovacijų ir ekopolitikos vaidmeniui pasaulyje, ši priemonė padės padidinti Lietuvos įmonių konkurencingumą, suteikdama progą joms plėtoti ekologišką gamybą naudojant ekologiškas žaliavas, be to, verslininkai galės sumažinti gamybos, pakavimo ar vežimo procesų sąnaudas“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Taip pat bus investuojama į projektus, kuriais skatinamas ekologinis projektavimas, t. y. numatoma pagerinti gaminių ekologiškumą per visą jų gyvavimo ciklą (žaliavų parinkimas ir naudojimas, gamyba, pakavimas, vežimas, naudojimas), ekologinius aspektus sistemingai įtraukus pačiame ankstyviausiame gaminio kūrimo etape.

Pagal priemonę „Eco-inovacijos LT“ galimi pareiškėjai yra labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės, veikiančios ne trumpiau kaip vienerius metus, kurių kiekvienos vidutinės metinės pajamos per pastaruosius 3 finansinius metus arba per laiką nuo šių įmonių įregistravimo dienos (jeigu veikla buvo vykdoma mažiau nei 3 finansinius metus) yra ne mažesnės kaip 145 tūkst. eurų.

Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma, jei investicijų siekiama gauti aplinkosaugos vadybos sistemoms diegti ir gamybos technologinių ar aplinkosaugos auditams rengti – 20 tūkst. eurų. Projektams, kuriais skatinamas ekologinis projektavimas, gali būti skiriama iki 30 tūkst. eurų, o įgyvendinant abi pagal priemonę numatytas veiklas – iki 50 tūkst. eurų.

Paraiškos gauti finansavimą pagal šią priemonę skelbiamos šiose interneto svetainėse: www.esinvesticijos.lt, http://ukmin.lrv.lt/, www.lvpa.lt. Paraiškas VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra priima iki 2018 metų spalio 1 dienos.

Iš viso pagal priemonę „Eco-inovacijos LT“ 2014–2020 m. numatoma paskirstyti 4,34 mln. eurų ES investicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją