Ministerija siūlo Vyriausybei nepritarti Seime svarstomai Atliekų tvarkymo įstatymo pataisai, kurią yra užregistravusi Aplinkos apsaugos komiteto narė „valstietė“ Virginija Vingrienė.

Anot parlamentarės, tai sudarytų prielaidas sklandžiau pereiti prie žiedinės ekonomikos, kurios prioritetas yra kuo didesnis atliekų perdirbimas ir jų pakartotinis panaudojimas.

Kaip rašoma pranešime spaudai, ministerijos siūlymas bus svarstomas trečiadienį Vyriausybės pasitarime.

„Įstatymo projektu nesiūloma apriboti pavojingų atliekų deginimo pajėgumų, nesiūloma nustatyti kitokio atliekų naudojimo (pavyzdžiui, rūšiavimo, apdorojimo ar perdirbimo) ar atliekų šalinimo bendrų pajėgumų, nors Žiedinės ekonomikos dokumente kreipiamas dėmesys į visą atliekų tvarkymo hierarchiją“, – rašoma nutarimo projekte.

Klaipėdoje jau veikianti „Fortum“ termofikacijos jėgainė per metus gali sudeginti 180 tūkst. tonų komunalinių ir gamybos atliekų, o Vilniuje ir Kaune statomų elektrinių planuojamas atliekų deginimo metinis pajėgumas yra atitinkamai 160 tūkst. ir 200 tūkst. tonų.

V. Vingrienė Atliekų tvarkymo įstatymo pataisą Seime užregistravo 2018-ųjų sausį, Vyriausybė savo išvadą dėl jos vėluoja pateikti jau 55 savaites.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)