„Nemanau, kad panevėžiečiai nusipelno valgyti ar gyventi prasčiau nei kiti tik todėl, kad gyvena Panevėžyje. Norime pasiūlyti rinkai tai, ko dar nėra, ir tą, kas pasaulyje yra labai populiaru. Vieni siūlo suši, kiti – mėsainius ar picas, o mes norime pasiūlyti specifinę naujieną – maistą, kuris buvo keptas grilyje“, - patikino verslininkė.

Įranga – kaip „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame restorane

Į Panevėžį ji pasakoja atvežusi naujas, šiame regione dar nematytas ir neišbandytas, tačiau Vilniuje jau kuris laikas naudojamas keramikines kepsnines, kurių pirmtakas buvo senovinis molinis kepimo indas, vadinamasis kamado.

„Šios kepsninės yra užpatentuotos Amerikoje, jas naudoja net tris žvaigždutes turintys restoranai. Visiškai visas maistas, kuris bus gaminamas kavinėje, bus kepamas ant šių kepsninių, o jų gamybai naudojamos natūralios medžio anglys. Viskas bus ruošiama be jokios elektros ar chemijos – ant grotelių ir vietoje. Tai nėra elektrinis grilis, nėra jokių papildomų subproduktų“, - pasakojo D.Kačkuvienė.

Nors ruošiamo kavinėje maisto ji nevadina ekologišku, natūralumo sąvokos nevengia ir tikina bandysianti pataikyti į naujausias tendencijas – gaminti skoningai ir sveikai, o minėtoje kepsninėje ruošti netgi koldūnus.

Planuoja kurti naujas darbo vietas

„Regione kurti verslą labai sunku, tačiau norime šią situaciją keisti ir kad mieste būtų galima rasti ne tik valgyklas. Panevėžyje tikrai yra žmonių, kurie gauna vidutines ar aukštesnes pajamas ir jas išleisti norėtų savame mieste. Deja, šiandieną Panevėžio centras yra apmiręs. Visi nori pritraukti į jį kuo daugiau žmonių, o tokia kavinė būtų viena iš problemos sprendimo būdų. Tuo labiau, kad ateina vasara ir į gatves išeina bei iš didesnių miestų grįžta jaunimas“, - patikino D. Kačkuvienė.

Tiesa, ne vienerių metų patirtimi verslo srityje galinti pasigirti D. Kačkuvienė pasidžiaugė, kad jai neteko susidurti su jokiomis problemomis kuriant naują verslą. Didžiausios problemos – konkurencija ir savų klientų atradimas.

„Panevėžyje yra labai daug įvairių tinklų, atėjusių iš kitų miestų, todėl vietiniams verslininkams reikia bandyti su turimomis pajamomis konkuruoti ir neužsisėdėti savoje vietoje“, - sunkumus su kuriais teks susidurti įvardijo verslininkė.

Ji tikina Panevėžyje sukursianti ir naujų darbo vietų. Kol kas projektas tik bandomasis, tačiau jei pasiteisintų, naudos iš jo gautų ne tik skaniai pavalgyti mėgstantys miestiečiai, bet ir ieškantieji darbo. D. Kačkuvienė neslepia norinti padėti žmonėms išlipti iš emigracijos liūno ir sudaryti sąlygas užsidirbti ir Panevėžyje.

„Panevėžiečiams norisi išeiti iš namų, tačiau vietų, kur galima nueiti, nėra jau tiek daug. Kiekvienas renginys, kuris vyksta Panevėžyje, kurių nėra daug, pritraukia tikrai didelį žmonių srautą. Nereikia koncentruotis į sostinę. Regionai nėra dideli, mažėja ir žmonių skaičius juose, daug kas išvažiuoja, tačiau perspektyvų čia tikrai yra“, - optimistiškai buvo nusiteikusi verslininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)