„Alytaus regione jaunimo nedarbo lygis yra vienas didžiausių šalyje, tad šiame renginyje daug dėmesio bus skiriama galimybėms kurti savo verslą. Tikimės, kad pasidalinta naudinga informacija apie naująsias Europos Sąjungos paramos periodo priemones, pokyčius euro įvedimo laikotarpiu, pagalbą kuriant verslą, padės verslo atstovams planuoti ir pasinaudoti siūlomomis galimybėmis“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Pasak ūkio ministro, naujuoju 2014–2020 m. ES paramos finansavimo periodu parama smulkiajam ir vidutiniam verslui sieks apie 1,8 mlrd. Lt, iš jų didelė dalis bus skirta regionams skatinti. Todėl renginyje bus pristatytos planuojamos priemonės, pagal kurias bus galima teikti paraiškas paramai gauti, kai Europos Komisija patvirtins vieną iš pagrindinių paramos 2014–2020 m. Lietuvai dokumentų.

Renginyje, kurį moderuos žurnalistas Virginijus Savukynas, dalyvaus ir ūkio viceministai Rasa Noreikienė bei Marius Skarupskas, kurie apžvelgs ir pristatys verslo sektoriaus pokyčius ruošiantis euro įvedimui bei regiono plėtros potencialą pasitelkiant ES paramą, atvyks ir Alytaus, Lazdijų, Druskininkų, Varėnos miestų ir rajonų merai.

Taip pat Alytaus regiono verslininkams įvairias finansines priemones, mokesčių lengvatas, patentus ir kitas galimybes pristatys UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), Mokslo ir inovacijų technologijų agentūros (MITA), Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA), „Investuok Lietuvoje“ ir „Versli Lietuva“ atstovai.

Iki šiol aktyviausiai verslas buvo steigiamas didžiuosiuose miestuose, o mažesnieji likdavo nuošalyje. Būsimi ir esami Alytaus verslininkai renginio metu galės dalyvauti atviroje diskusijoje ir gauti individualių konsultacijų iš pripažintų vietos verslo ir valdžios atstovų, kurie ne tik patars, bet ir paneigs sklandančius mitus, įkvėps drąsos verslo kūrimui pasidalindami geriausiais praktikos pavyzdžiais.

Ūkio ministerija kartu su verslininkais, finansinę ir konsultacinę pagalbą siūlančių institucijų atstovais iki metų pabaigos ketina aplankyti 10 Lietuvos apskričių centrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją