Ar tai buvo Ukrainos simbolinis palaikymo parodymas, karališkasis šaltinis nurodė, kad greičiausiai tai nebuvo atsitiktinumas.

Kanados premjeras J. Trudeau, su kuriuo susitiko karalienė, lankėsi derybose su JK premjeru B. Johnsonu dėl Ukrainos karo.

Per audienciją Vindzoro pilies Ąžuolo kambaryje Kanados premjeras J. Trudeau šiltai atsiliepė apie susitikimą su karaliene vėliau vykusioje Dauningo gatvės spaudos konferencijoje: „Ji buvo labai įžvalgi, smalsiai domėjosi tuo, kas vyksta, uždavė man pačių įvairiausių klausimų apie Kanadą. Kaip visada turėjome abipusiai labai naudingą pokalbį apie pasaulinius įvykius”.

JK monarchei vasario 20 d. buvo nustatytas teigiamas COVID-19 testas ir nuo to laiko ji atliko tik „lengvas pareigas“, atšaukdama keletą renginių. Artimiausiomis savaitėmis suplanuoti du aukšto lygio renginiai, kuriuose dalyvaus karalienė, tai – Sandraugos tarnyba, vyksianti kovo 14 d. ir jos vyro Edinburgo hercogo atminimo pamaldos, kurios vyks kovo 29 d. Vestminsterio abatijoje.

Karalienė paaukojo lėšų fondui, padedančiam Ukrainos pabėgėliams

Nelaimių ir nepaprastųjų padėčių komitetas (DEC), atstovaujantis Britanijos Raudonajam Kryžiui ir 14 kitų grupių, padėkojo monarchei „už dosnią auką“ jo kampanijai „Ukraine Humanitarian Appeal“. Televizijos ITV korespondentas karališkuosiuose rūmuose Chrisas Shipas per „Twitter“ parašė, kad karalienė paaukojo lėšų iš savo privačių pajamų.

Fondas, kuriam paaukojo karalienė, siekia surinkti lėšų Ukrainos žmonėms, besitraukiantiems nuo konflikto, sukelto Rusijos karinės invazijos – tiek pačioje karo apimtoje šalyje, tiek kaimyninėse valstybėse, į kurias atvyksta daugybė pabėgėlių.

Britų labdaros organizacijos ir jų vietos partneriai aprūpina pabėgėlius maistu, vandeniu, pastoge ir teikia medicinos pagalbą. Ši kampanija taip pat gaus iki 20 mlrd. svarų (per 24 mlrd. eurų) iš JK vyriausybės.

Sosto įpėdinis princas Charlesas šią savaitę pasmerkė Rusijos invaziją kaip „puolimą prieš demokratiją, atvirą visuomenę, pačią laisvę“.

Princas Williamas ir jo žmona Catherine pasiuntė asmeninę palaikymo žinią Ukrainos žmonėms, prisiminę prieš dvejus metus įvykusį savo susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir jo žmona.

Princas Harry su žmona Meghan savo labdaros organizacijos „Archewell“ tinklalapyje taip pat išreiškė palaikymą ukrainiečiams: „Palaikome Ukrainos žmones“. Rusijos invaziją jie pavadino „tarptautinės ir humanitarinės teisės pažeidimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)