Konkurso dalyviai kviečiami daugiabučio anatomijos tyrimą atlikti fotoaparatu ir nuotraukose įamžinti pagrindines daugiabučių namų vidaus „ligas“.

Namas, kuriame gyvenate - tarsi žmogus, turintis širdį (katilinė), odą (fasadas ir stogas), akis (langai ir durys), kraujotaką (vamzdynai ir kabeliai), plaučius (ventiliaciją) ir t.t.

Sovietmečiu pradėjus intensyviai vykdyti komunalinių rajonų plėtrą Lietuvos miestai buvo „apgyvendinti“ statiniais, kuriuose gyvena daugelis miestiečių. Tačiau namas, kaip ir žmogaus organizmas, sensta. Avariniai remontai, prilygstantys poinfarktinei reabilitacijai, tik pratęsia daugiabučio gyvenimą, tačiau nesuteikia galimybės visoms namo dalims funkcionuoti taip, kad gyventume ne tik šiltai ir patogiai, bet ir ekonomiškai.

Sveikatos specialistai pataria, kad geriausias gydymas - rūpintis savo organizmu taip, kad nereiktų sirgti. Pamėginkite prisiminti, kada rūpinotės savo namu? Kada paskutinį kartą Jūsų name keistas stogas, atnaujinti vamzdynai, apšiltintos sienos? Kada paskutinį kartą džiaugėtės maža šildymo sąskaita?

Projekte „Daugiabučio anatomija“ ne tik supažindinsime su didžiųjų miestų pagrindinėmis daugiabučių anomalijomis, jų atsiradimo istorija ir dabartine padėtimi, bet kviesime skaitytojus į namą pažvelgti iš vidaus, ieškant „ligų“, dėl kurių gauname ne tik didžiules šildymo sąskaitas.

Konkurso sąlygos ir taisyklės

Konkurso užduotis yra fotografuoti prastai atrodančių daugiabučių vidų, jų detales, ieškant namo (pvz., katilinę, langus, duris, ventiliacijos sistemą ir pan.), ir jų nuotraukas su trumpu aprašymu (miesto pavadinimas, rajonas ir/ar gatvė, namo numeris, trumpas apibūdinimas, ką norėta parodyti nuotraukomis) siųsti el. paštu: zombervilis@delfi.lt.

Konkurso nugalėtojais bus titiluoti tie „daugiabučio anatomijos“ specialistai, kurie atsiųs labiausiai įdomiausias sergančių daugiabučių kūno dalių nuotraukas. Galutinį sprendimą dėl laimėtojų priims skaitytojai, o balsavimui nuotraukas atrinks komisija.

PRIZAI

Konkurso dalyviai bus apdovanoti pavydo vertais prizais:

I vieta – Jūsų pasirinkto daugiabučio termovizinės nuotraukos ir 1000 litų vertės kuponas GJENSIDIGE draudimo paslaugoms įsigyti.

II vieta – 700 litų vertės čekis GJENSIDIGE draudimo paslaugoms įsigyti.

III vieta –500 litų vertės čekis GJENSIDIGE draudimo paslaugoms įsigyti.

Informacija, kurią būtina žinoti pateikiant nuotraukas:

Bendras visų vienu metu siunčiamo vieno el.laiško turinio dydis negali viršyti 10 Mb.
Laiško dalyke būtina nurodyti: konkursui „Daugiabučio anatomija“.
Būtinas trumpas atsiųstos medžiagos aprašymas.
Tas pats asmuo gali pateikti ne daugiau 7 vieno namo nuotraukas.
Visos siunčiamos nuotraukos turi būti tik Lietuvos daugiabučių.
Nuotraukas konkursui galima siųsti nuo rugpjūčio 9 d. iki rugsėjo 13 d.

Taisyklės:

- Išvardintomis priemonėmis pateikdamas nuotraukas konkursui, jo dalyvis patvirtina, kad žino, jog nuotraukos bus viešai publikuojamos. Konkurso dalyvis yra atsakingas už bet kokias trečiųjų asmenų pretenzijas, susijusias su pateiktomis nuotraukomis.

- Konkurse gali dalyvauti tik asmenys sulaukę 18 metų.

-Konkurso organizatorius turi teisę nepriimti nuotraukų į konkursą, jei jos neatitinka reikalavimų, pažeidžia trečiųjų šalių interesus ir pan.

- Su konkurso nugalėtojais bus susisiekta asmeniškai telefonu ir el. paštu. Apie jų laimėjimą bus pranešta portalo DELFI projekte „Daugiabučio anatomija“. Apie laimėjimą bus pranešta rugsėjo 18 d.

- Dalyvaudamas konkurse vartotojas leidžia organizatoriui neatlygintinai naudoti nuotraukas konkurso puslapiuose.

- Konkurso dalyvių kontaktinė informacija bus naudojama tik šiame konkurse ir be dalyvio sutikimo nebus atskleista trečiosioms šalims. Pageidaujantys visiško anonimiškumo (pvz. neskelbti vardo ir pavardės), turėtų tai nurodyti laiške.

- Nuotraukas pateikęs konkurso dalyvis patvirtina, kad susipažino su konkurso sąlygomis ir susitaria jų laikytis.