Daugybę metų pradirbęs statybų sektoriuje vyras rado hobį, kuris po truputį tampa ir papildomu pinigų šaltiniu. Į portalo DELFI organizuojamą konkursąDarau pats“ D. Balčiūno darbus – ekologiškus kietmedžio dubenis – sukėlė žmona. Vyras pats dar kukliai pasakoja apie savo podarbinę veiklą, kuri sulaukia pripažinimo ne tik iš artimųjų, bet jau ir vyro kūrinius norinčių įsigyti lietuvių.

„Visuomet galvojau, ką čia po darbų galėčiau daryti, kad nebūtų taip nuvalkiota ir ne per daug žmonių tai jau gamintų. Kol kas tai tik mano hobis, bet norėčiau, kad šis mano pomėgis išsiplėtotų ir daugiau“, – prisipažįsta į socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą „DB Mediniai Dubenys“ savo darbus keliantis vyras.

Nagingas vyras pasakojo, kad visą gyvenimą buvo šalia medžio: dirbo staliumi, dailide, tačiau gyvenimas vėliau nuvedė į statybas. „Iš pradžių dubenis gaminau dovanoms, artimųjų ratui. Pamačiau, kad darbai žmonėms patiko ir pradėjau toliau vystyti šitą veiklą“, – pasakojo D. Balčiūnas.


Vyras dubenis ir žvakides gamina iš kietmedžio tam, kad jie būtų ilgaamžiškesni ir atsparesni aplinkos poveikiui.

Kad Šakių raj. gyventojo darbai įgautų dabartinę išvaizdą ir kokybę, reikėjo nemažai laiko ir investicijų į įrangą.

„Dabar jau, galima sakyti, turiu beveik profesionalią įrangą. Būtent į ją pirmiausiai ir investavau. O visa kita ateina su praktika ir laiku“, – tęsė pašnekovas.

D. Balčiūnas prisipažino, kad pirmiausiai medinius indus pradėjo gaminti sau. Dar ir dabar juos naudoja su šeima. Šiuo pomėgiu užsiimti jis pradėjo prieš maždaug penkerius metus.

„Kai kurie žmonės dar įsivaizduoja, kad, jei dubuo ar lėkštė medinė, tai čia kažkas neįprasta, greitai susidėvi. Aišku, per ilgus metus medinis indas praranda pradinį blizgesį, bet kartu jis gražiai sensta – kaip žmogus“, – palygino vyras.

Kad mediniai indai būtų patvaresni, D. Balčiūnas juos dengia vaško ir aliejaus mišinius. Jam pagaminti tenka bendrauti ir su draugu bitininku, iš kurio perka vašką. O medieną naudoja ąžuolo, uosio, guobos.

„Medis lengvai sugeria skysčius, todėl papildoma danga padeda lengviau laikyti dubenyje nuplautus vaisius ar gaminti salotas“, – pridėjo pašnekovas.

Daugiau nagingų lietuvių darbų, dalyvaujančių konkurse „Darau pats“, galite rasti ČIA. Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusius kūrinius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)