Toliau rasite patarimų, kaip lygintuvą valyti įvairiausiomis priemonėmis – nuo sodos iki dantų pastos. Specialiame mūsų puslapyje taip pat rasite įvairių patarimų, gudrybių ir metodų, kaip palaikyti švarą, o jei nuspręsite, kad jums reikia naujo lygintuvo, galite peržvelgti realhomes.com sudarytą geriausių lygintuvų sąrašą.

Valymo būdai

Naudojantis dauguma čia pateiktų patarimų lygintuvą reikės išjungti, o dažnai ir ištraukti iš rozetės. Čia rasite įvairiausių metodų, kaip nuvalyti lipnų purvą ir įvairiausias lygintuve susikaupusias nuosėdas, tad paskaitykite ir tikrai rasite jums tinkamiausią.

Kaip valyti lygintuvą kepimo soda

Visų pirma patikrinkite, ar lygintuvas ištrauktas iš rozetės ir šaltas (tai padaryti reikia beveik visada). Tuomet ištuštinkite vandens talpą. Vandenyje išmaišykite du arbatinius šaukštelius sodos ir pagaminkite sodos pastos. Paėmę teptuką kepiniams, pasta patepkite lygintuvo padą. Palaikykite kelias minutes ir patrinkite švaria mikropluošto šluoste (ypač purviniausias vietas). Likusią pastą nuvalykite kita švaria mikropluošto šluoste.

Jei po to vis dar liks dėmių, pasigaminkite daugiau pastos su soda, tačiau vietoje vandens įpilkite baltojo acto. Galų gale į vandens talpą pripilkite vandens ir įjunkite lygintuvą. Kai šis įkais, įjunkite garų tiekimo funkciją ir pastatykite lygintuvą ant senos medžiagos gabalo padu į viršų. Po penkių minučių palyginkite medžiagą. Dabar lygintuvas turėtų būti švarus.

Daugiau patarimų, kaip valyti su soda, rasite mūsų sudarytame vadove.

Kaip valyti lygintuvą actu

Neturite kepimo sodos? Sodos pastą galite pakeisti puse puodelio vandens, sumaišyto su puse puodelio acto. Mišinyje pamirkykite švarią mikropluošto šluostę ir nuvalykite purvinas lygintuvo pado dalis. Tada į lygintuvą vėl pripilkite vandens, įjunkite garų tiekimo funkciją, pastatykite ant senos medžiagos (pavyzdžiui, rankšluosčio arba pašluostės) ir palaikykite penkias minutes.

Daugiau patarimų, kaip namus valyti su actu, rasite mūsų sudarytame vadove.

Kaip valyti lygintuvą druska (ir actu)

Ką daryti, jei dėmes ant lygintuvo pado nuvalyti sunkiau, nei tikėjotės? Ištraukite lygintuvą iš rozetės, išpilkite vandenį ir įsitikinkite, kad padas šaltas. Užvirkite šiek tiek vandens. Į pusę puodelio karšto vandens įmaišykite 3–4 arbatinius šaukštelius druskos ir įpilkite pusę puodelio baltojo acto. Kai mišinys atvės, pamirkykite jame švarią mikropluošto šluostę ir nuvalykite lygintuvo padą. Tuomet dar kartą pakartokite anksčiau nurodytus veiksmus – įpilkite į lygintuvą vandens, įjunkite, nustatykite garų tiekimo funkciją ir pastatykite stačią ant medžiagos. Po penkių minučių lygintuvas turėtų būti švarus.

Kaip pašalinti kalkių nuosėdas naudojant actą

Jei lygintuve susikaupė kalkių nuosėdų, gali prasčiau veikti garų tiekimo funkcija, be to, ant tamsių drabužių gali atsirasti dėmių. Tad kaip nuvalyti lygintuvo nuosėdas? Galite arba nusipirkti specialaus valiklio, arba išbandyti natūralias priemones. Jei naudosite parduotuvėje pirktą valiklį, tiksliai laikykitės gamintojo nurodymų bei įsitikinkite, kad valiklis tinkamas ir lygintuvams. Paprastai tokie valikliai tinka tiek arbatinukams, tiek lygintuvams (bet ne visada).

Jei nuspręsite naudoti natūralų valiklį, ištraukite lygintuvą iš rozetės, palaukite, kol atvės, ir išpilkite vandenį. Maždaug trečdalį vandens talpos pripilkite gryno arba pusiau su vandeniu maišyto baltojo acto (priklausomai nuo to, kiek ant lygintuvo nuosėdų). Tada vėl pakartokite anksčiau nurodytą eigą – pastatykite lygintuvą ant medžiagos, įkaitinkite ir įjunkite garų tiekimo funkciją. Kai valysite, geriau atsidaryti langus. Kai actas baigsis, pripilkite vandens ir vėl įjunkite garų funkciją, kol vanduo visiškai išgaruos.

Jei skylutėse garams labai daug kalkių nuosėdų, lygintuvą išjunkite, palaukite, kol atvės, ir pabandykite skylutes pakrapštyti dantų krapštuku arba kietu dantų šepetėliu. Itin nešvarias vietas taip pat galite pavalyti acte pamirkytu ausų krapštuku. Po to dar kartą pripilkite vandens ir įjunkite garų tiekimo funkciją, kad pradingtų acto kvapas.

Kaip valyti lygintuvą džiovintuvų šluoste

Naudojant šį metodą lygintuvą reikėtų palikti įjungtą, tačiau nustatyti mažą kaitrą. Labai atsargiai patrinkite lygintuvo padą švaria džiovintuvų šluoste. Šluostei sušilus purvas turėtų pamažu atsikabinti nuo lygintuvo. Tada įjunkite didesnę kaitrą ir palyginkite senos medžiagos gabaliuką, kad nusivalytų likę džiovintuvų šluostės gabalėliai. Po to darbas turėtų būti baigtas.

Kaip valyti lygintuvą dantų pasta

Ištraukėte lygintuvą iš rozetės? Išpylėte vandenį į kriauklę? Lygintuvo padas atšalo? Jei taip, galite imtis šiek tiek neįprasto, bet veiksmingo valymo metodo. Visų pirma paimkite baltos dantų pastos (venkite raudonų ar mėlynų dryžių). Tada pirštu arba senu, bet švariu dantų šepetuku užtepkite pastos ant pado ir pavalykite. Dantų pastą nuvalykite švaria mikropluošto šluoste. Jei reikia, procesą pakartokite. Kai lygintuvas bus švarus, pripilkite vandens, įkaitinkite, įjunkite garų tiekimo funkciją ir penkias minutes palaikykite ant senos medžiagos. Po penkių minučių palyginkite medžiagą, kad pasišalintų dantų pastos likučiai.

Kaip valyti lygintuvą popieriniu rankšluosčiu

Naudojant šį metodą lygintuvą reikės palikti įjungtą. Pirmiausia nustatykite karščiausią režimą (tačiau garų tiekimo funkcijos neįjunkite). Tada paprasčiausiai palyginkite popierinio rankšluosčio gabalėlį, kol nusivalys visi lipnūs nešvarumai. Vietoje popierinio rankšluosčio galite naudoti ir seną pašluostę ar kitą susidėvėjusios medžiagos gabalą.

Kaip išvengti apsvilimo žymių

Ką daryti, jeigu nuo lygintuvo ant mėgstamiausių drabužių nuolat lieka apsvilimo žymių? Viskas priklauso ne nuo pačio lygintuvo, bet nuo nustatyto karštumo. Geriausia prieš lyginant pažvelgti į drabužio etiketę – joje turėtų būti aiškiai nurodyta, kokia gali būti aukščiausia lygintuvo temperatūra. Jei abejojate, pradėkite nuo žemiausios padalos ir pamažu didinkite temperatūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)