Vilniaus miesto savivaldybėje balsuoti iš anksto atėjo vos 6 000 rinkėjų per visą dieną, todėl buvo išvengta eilių, dėl kurių pirmojo turo metu kilo daug nesusipratimų, klaidų ir rinkimų pažeidimų. Pasyvi diena buvo ir pranešimų apie galimus pažeidimus atžvilgiu – į „Baltąsias pirštines“ piliečiai kreipėsi per 20 kartų.

Nors išankstiniame balsavime buvo išvengta techninių klaidų, tačiau pažeidimų užfiksuota specialiuose paštuose – daugiausiai pranešimų gauta apie galimus pažeidimus socialinėse įstaigose ir ligoninėse. Gauta skundų, kad rinkėjai spaudžiami ar šantažuojami. Užfiksuota ir tokių atvejų, kai balsuoti už vienus ar kitus politikus buvo raginama gražiai, bet vėl ne pagal taisykles – siūlant atsilyginti. Dėl šių pranešimų, „Baltosios pirštinės“ sustiprins savo pajėgas ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančiuose balsavimuose specialiuosiuose paštuose.

Iš visų per pirmąją išankstinio balsavimo antrajame Seimo rinkimų ture dieną išsiskyrė keli kito pobūdžio skundai: pranešama, kad Plungėje rinkimų dieną tame pačiame pastate, kur ir vyks balsavimas, yra organizuojamas koncertas, o Birštone buvo galimas netiesioginio rinkėjų papirkimo atvejis, kai senjorams renginyje dovanos buvo dalinamos kartu su agitacija.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ – pirmoji ir vienintelė nepolitinė rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje.