Net paprasčiausias maistas – su „cinkeliu“

Žvelgiant į patiekalų nuotraukas, kuriomis dalinasi Neringa, jokių abejonių nelieka – skanus maistas jai yra vienas pagrindinių gyvenimo malonumų. Moteris tik patvirtinta: „Maistas – tai visa ko pagrindas ir siejanti gija. Juk valgydami sprendžiame įvairiausius dalykus, prie maisto vyksta verslo susitikimai, draugų susibūrimai. Galų gale, maistas gali pakelti nuotaiką. Man jis asocijuojasi su grožiu, spalva, skoniais, pojūčiais ir viskuo, kas gali būti geriausia.“

Paklausta, kaip gimė jos meilė maistui, moteris šiek tiek sudvejoja, mat pasakyti kaip ir kada, ne taip jau paprasta. Matyt, kaip ir dauguma dalykų, ateina iš vaikystės ir iš šeimos.

„Mūsų šeimoje visuomet buvo skaniai valgoma nepaisant to, kad anais laikais produktų pasirinkimas tikrai nebuvo toks platus, kaip dabar, – pasakoja Neringa. – Šiandien galime mėgautis kuo tik panorėję – skanauti egzotinius vaisius, aštuonkojus, austres ar midijas. Tuo metu viskas buvo paprasčiau, tačiau namuose niekada netrūko naujesnių, įdomesnių patiekalų. Mama, močiutė, net ir tėtis sugebėdavo elementariausius patiekalus „apsukti“ taip, kad jie būtų ir skanūs, ir išvaizdūs. Tad mano meilė maistui, matyt, įskiepyta šeimos, artimųjų ir namų“, – šypsosi pašnekovė.

Estetika ne tik nuotraukose

Įkvėpimo nestokojanti ir virtuvėje dažnai eksperimentuojanti Neringa savo atradimais dalinasi ir su beveik 70 tūkstančių sekėjų Instagrame. Net paprasčiausių blynų nuotraukos žinomos moters paskyroje atrodo tarsi paveikslėliai ir geriausių receptų knygų. Moteris patikina – estetika maiste yra būtina, tad specialiai vien dėl nuotraukų tikrai nesistengia. Jos tiesiog gimsta natūraliai, fotografuojant tai, ką Neringa ir jos šeima kas dieną valgo.

„Mano patiekalai nėra tam, kad kiti pasižiūrėti ir pasakytų „Oho!“ Tai, ką matote nuotraukose, yra tai, ką mes ir valgome. Kitaip tariant, patiekalai mums – nuotraukos jums, – sako Neringa. – Jokių specialių fotosesijų nerengiu, nes viskas, ką matote mano socialiniuose tinkluose, nuo seniausių laikų gimsta „Samsung“ telefonų dėka. Nors dabar kaip tik galiu pasidžiaugti naujausiu, nepriekaištingai fotografuojančiu sulenkiamu telefonu „Galaxy Z Fold 3“, samsunginė esu nuo pat paauglystės.“

Šis Neringos naudojamas telefonas – neišsemiamas turinio šaltinis. Joks kitas „Samsung Galaxy“ įrenginys nefotografuoja ir nefilmuoja kaip šis. Jame galima atrasti net penkias skirtingas kameras, esančias trijose skirtingose vietose. „Front Cover“ yra 10 MP asmenukės kamera, o galiniame viršelyje rasite trigubą galinę kamerą, kurią sudaro 12 MP itin plataus kampo kamera, 12 MP plačiakampė kamera ir 12 MP teleobjektyvo kamera. Po pagrindiniu ekranu slypi 4 MP ekrano kamera. Asmenukė, portretas, nakties režimas, „Night Hyperlapse“, „Director's View“ – daugybė pasirinkimų skirtingiems poreikiams.

Įkvėpimas gimsta eksperimentuojant

Tuo, kad N. Zeleniūtė puikiai gamina, neleistų suabejoti gausus būrys artimiausių jos bičiulių. Nors draugams paprašius tikrai iškeptų bulvinius blynus ar išvirtų cepelinus, valgančios tradicinius lietuvių patiekalus jos pačios greičiausiai neišvystumėte. „Nesu mūsų tradicinių bulvinių patiekalų mėgėja, mano skonio receptoriams jie tiesiog neįdomus, – sako moteris ir prisipažįsta kur kas labiau besimėgaujanti Viduržemio jūros virtuvės maistu. – Man patinka, kuomet lėkštėje aiškiai gali matyti, ką valgai. Jokių košių makalošių, kuriose neaiškūs nei ingredientai, nei jų kokybė.“

Paklausta, ar yra labai išranki maistui, pašnekovė šypsosi – tikrai ne, mat vieną dieną gali valgyti paprasčiausius kotletus, kitą – gardžiausią aštuonkojį. Tačiau, kad ir ką valgytų, pirmiausia vertina maisto kokybę. Nors mėgsta gaminti pati, su malonumu ragauja draugų gamintus patiekalus, žinoma, lankosi ir restoranuose, iš kurių neretai parsineša ir įkvėpimo naujiems eksperimentams namuose.

„Būna, žmonės klausia, iš kur vienas ar kitas patiekalas, tik atsakymo į tokį klausimą nėra. Viename restorane įkvepia vienas patiekalas, kitame – kitas. Kodėl gi jų neapjungus? Taip ir gimsta naujos idėjos ir nauji skoniai“, – sako Neringa.

Keliaudama užsienio šalyse ar lankydama restoranuose su šeima, Neringa Zeleniūtė vadovaujasi ir viena taisykle – dalintis maistu tarpusavyje: „Ant mūsų stalo būna pačių įvairiausių patiekalų – ir tų, kuriuos jau puikiai žinome, ir tų, kurių dar nesame ragavę. Dalindamiesi maistu visko paragaujame po truputį, tad kiekvieną kartą turime savotišką skonių kelionę. Man patinka viską mėginti, ragauti ir kaskart atrasti kažką naujo, juk kiekvienas virtuvės šefas turi savitą braižą“.

Užsakymo nr.: PT_88106251

Dalintis
Nuomonės