DELFI pristato iniciatyvą „Atsakingas požiūris“, kurios tikslas – pristatyti darniai augančias Lietuvos įmones, skatinti diskusiją ir ieškoti atsakymų, kaip ir kodėl keičiasi lietuvių požiūris į verslą bei verslininkus.

„Šiandien verslas, norėdamas išlikti konkurencingu, turi rodyti ne tik puikius finansinius rezultatus, bet ir įnešti savo indėlį, kuriant tvaresnę visuomenę, aplinką, daryti darbuotojus laimingesniais. Lietuvoje mes taip pat turime gerų pavyzdžių, tačiau jie ne visada pasiekia visuomenę ir žiniasklaidą. Šios iniciatyvos tikslas – parodyti, ką verslas duoda arba gali duoti visuomenei ir valstybei įvairiose srityse: kultūros, socialinės apsaugos, ekologijos, miestų ir kaimų infrastruktūros gerinimo“, – sako DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Pasak V. Benokraičio, „Atsakingo požiūrio“ internetinė platforma taps vieta, kurioje bus dalijamasi geraisiais pavyzdžiais, vyks diskusijos, bus ieškoma būdų, įsivyravusiam susipriešinimui pakeisti į efektyvesnę bendradarbiavimo kultūrą tarp verslo, politikų ir visuomenės.

Iniciatyva „Atsakingas požiūris“ apims du etapus. Visuomenė bus kviečiama siūlyti vienai iš septynių sričių – infrastruktūros, švietimo, kultūros, bendruomenių, socialinės apsaugos, aplinkosaugos ar inovacijų – nusipelniusias įmones, nepriklausomai nuo jų dydžio ar padarytų gerų darbų mąsto.

Antrajame iniciatyvos etape daugiausia visuomenės dėmesio sulaukę verslai bus įvertinti septynių nepriklausomų ekspertų. Susumavus jų ir visuomenės balsą kiekvienoje kategorijoje bus išrinktos labiausiai nusipelniusios įmonės, savo darbais prisidedančios prie Lietuvos proveržio.

Visą iniciatyvos laiką vyks diskusijos, bus gilinamasi į verslą pro istorinę, socialinę, globalią prizmę. Apie tai, kokią reikšmę visuomenės ir valstybės gyvenimui turi verslas ir verslininkai su savo sričių ekspertais kalbės Rimvydas Valatka kas savaitę rengiamoje laidoje „Atsakingas požiūris“.

„Mūsų visuomenėje vis dar vyrauja įsitikinimas, kad valstybė yra politikai, atskiros piliečių grupės, partijos ir kad jie sukūrė šiandieninę Lietuvą, bet iš tiesų mūsų gerovė, gebėjimas konkuruoti pasaulyje priklauso daugiausia nuo to, kiek yra pajėgus mūsų verslas. Verslas yra tokia sudėtinga žmogaus veiklos sritis, kad vidutiniškai tik apie 10 proc. žmonių bet kurioje populiacijoje yra linkę užsiimti verslu. Sakyčiau, Lietuvoje tą 10 proc. mes turime, bet kad Lietuva padarytų proveržį, reikėtų, kad šis procentas būtų didesnis“, – įsitikinęs naujos DELFI laidos vedėjas Rimvydas Valatka.

R.Valatka akcentuoja abipusį santykį – svarbus tiek atsakingas verslo požiūris į supančią aplinką, tiek visuomenės atsakingas požiūris į verslą. „Atsakomybė apskritai yra vienas iš svarbiausių kiekvieno žmogaus gyvenimo momentų. Laisvė irgi yra atsakomybė. Jeigu mes kalbame apie laisvę, tai gyvenimas laisvėje neįmanomas be privačios nuosavybės ir privačia nuosavybe grįstos ekonomikos.“, – sako laidos vedėjas.

Laidą „Atsakingas požiūris“ stebėkite kas antrą ketvirtadienį 20 valandą per DELFI TV arba 11 „Telia“ televizijos kanalą.

Prie iniciatyvos prisijungė ir kiti parteriai – „Žinių radijas“ bei „Proto idustrija“. Kiekvieną penktadienį 11:06 val. specialialioje „Atsakingo požiūrio“ laidoje per „Žinių radiją“ išgirsite diskusijas su verslo atsovais, srities profesionalais bei akademinės bendruomenės nariais.

Įmones, kurios, jūsų nuomone, vertos laimėti vieną iš septynių „Atsakingo požiūrio“ nominacijų, siūlykite tam skirtoje internetinėje platformoje. Joje taip pat rasite diskusijas ir straipsnius su verslu susijusiomis aktualiomis temomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)