Į pagalbą medikams

„Biovela Group“ vadovas Audrius Kantauskas sako, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu verslui yra ypač svarbu išlikti socialiai atsakingu, nes tik suvienydami jėgas su visuomene, galime tikėtis greitesnių rezultatų kovoje su šalį ir visą pasaulį užklupusia pandemija.

„Manome, kad įvairių ekstremalių situacijų metu kiekviena įmonė, kuri yra pajėgi, turėtų prisidėti prie visuomenės gerovės, o šiuo atveju labiausiai mūsų visų pagalba yra reikalinga medikams. Dabartinė situacija rodo, kad gydymo įstaigose masiškai trūksta apsaugos bei higienos priemonių, todėl įvertinome savo galimybes ir nusprendėme, jog esame pajėgūs padėti“, – teigia A. Kantauskas.

Įmonė, bendradarbiaudama su tiekėjais, surinko 10 000 reikalingiausių priemonių: 3 tūkst. medicininių kaukių ir respiratorių, 2,5 tūkst. vienkartinių pirštinių bei 5 tūkst. įvairių kitų apsaugos priemonių, kurias pristatė VU Santaros klinikoms.

„BIOVELA Group“ nuotr.

Mobiliems patikros punktams dovanojo užkandžių

Bendradarbiaujant su Nacionaliniu savanorių pagalbos koordinavimo centru „Stiprūs kartu“, „Biovela Group“ pavyko įgyvendinti dar vieną iniciatyvą: 3 tūkst. mėsos užkandžių pasiekė daugiau nei 500 Lietuvos medikų, šaulių bei savanorių, kurie kasdien dirba mobiliuose patikros punktuose, koordinavimo centruose ir kitose miestų erdvėse, siekdami užtikrinti saugumą ir suteikti reikiamą pagalbą.

„Bendraudami su „Stiprūs kartu“, nusprendėme, kad mūsų užkandžių linijos produktai puikiai tiktų žmonėms, kurie dėl didelių darbo krūvių kartais neturi galimybės net pavalgyti. Esame dėkingi šiai savanoriškai organizacijai, su kurių pagalba operatyviai sukoordinavome iniciatyvą ir pristatėme „Biovela Stix“ užkandžius į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Utenos mobilius punktus“, – pasakoja A. Kantauskas.

„BIOVELA Group“ nuotr.

Pasak jo, įmonė ir toliau tęsia bendradarbiavimą su įvairiomis organizacijomis, tiekėjais bei ieško būdų, kaip ateityje galėtų padėti tiek medikams, tiek visiems, kurie saugo ir prisideda prie to, kad išliktume sveiki.

Užtikrina mėsos produktų tiekimą

A. Kantauskas pasakoja, kad pirmosiomis karantino savaitėmis ypač išaugo produkcijos paklausa, todėl įmonė ėmėsi maksimalių priemonių situacijai sukontroliuoti.

„Vos per kelias dienas nuo karantino pradžios kai kurių kategorijų produkcijos paklausa išaugo kone trigubai, todėl mūsų, kaip mėsos gamintojų, užduotis buvo užtikrini nenutrūkstamą mėsos produktų gamybą ir tuo pačiu pasirūpinti darbuotojų sveikatos apsauga. Šiai situacijai suvaldyti prireikė didelės įmonės atsakomybės. Teko imtis griežčiausių apsaugos priemonių nuo bet kokio galimo užkrato patekimo į gamyklos teritoriją, o administracijos darbuotojai, galintys atlikti savo darbą nuotoliniu būdu, nuo karantino paskelbimo dirba iš namų“, – tikina „Biovela Group“ vadovas.

„BIOVELA Group“ nuotr.

„Biovela Group“ patikino, kad taikomos griežtos prevencinės priemonės ir toliau leis užtikrinti nenutrūkstamą gaminių tiekimą augantiems žmonių poreikiams.