Žaidime pristatoma, kaip Lietuvoje buvo panaudotos 2014–2020 m. ES struktūrinių ir investicijų fondų lėšos, kurios sudaro net 7,034 mlrd. eur. Įtraukiančias užduotis čia ras tiek suaugusieji, tiek ir patys mažiausi žaidėjai. Viso šį žaidimą sudaro trys etapai. Pirmajame etape visi norintieji gali dalyvauti iki pat vasario 10 d., o antrasis ir trečiasis etapai bus surengti kitų metų pavasarį bei vasarą. Be to, laimėtojų lauks ir puikūs prizai – šaunios „Airpods“ ausinės.

Didelis dėmesys investuojant buvo skiriamas ir Telšiams. Šio miesto ambasadorius bei garsus istorikas Alfredas Bumblauskas sako, kad pokyčiai jo gimtajame mieste yra akivaizdūs. Paprašytas papasakoti, kokios šio miesto, kuris driekiasi Žemaičių aukštumoje, prie Masčio ežero ir Durbinio upelio išskirtinės vietos atsinaujino pastaruoju metu, profesorius sakė, kad nors sovietmečiu Telšiai, kaip ir visa šalis, atrodė nykūs ir pilki, šiuo metu yra vienas iš sparčiausiai besikeičiančių šalies miestų, kurio gyvastis matoma tiek žvelgiant į atsinaujinusias viešąsias vietas, tiek ir į traukos taškus tapusias žavias miesto kavinukes.

„Anksčiau į Telšius grįždavau per didžiąsias šventes, o taip pat kartas nuo karto telšiškiai pakviečia į vietos renginius, todėl galiu pastebėti, kad miestas keičiasi, tampa vis pažangesnis. Pavyzdžiui, kontrastingai pasikeitusi yra Masčio ežero pakrantė. Anksčiau ežeras buvo užterštas ir maudytis reikėdavo važiuoti aplink ežerą, o krantinės buvo tapusios kemsynais.

Dabar tai yra puiki pasivaikščiojimų vieta. Kelionės laivu po ežerą čia man kažkuo primena pasiplaukiojimus Šveicarijoje Keturių kantonų ežeru. Antras svarbus taškas yra ir Respublikos gatvė, kuri šį pavadinimą išlaikė net sovietmečiu, dabar ji stebėtinai pasikeitusi ir verta dėmesio“, – vardijo prof. A. Bumblauskas.

Nors dažnai pastebime kaip keičiasi didieji miestai, tačiau nemažai įspūdingų pokyčių galima atrasti ir vis gražėjančiuose šalies regionuose. Gyvenvietės ir miesteliai tampa lengviau pasiekiami, o jų lankytinos vietos – atnaujinamos, todėl gyventi tampa jaukiau ir vietos bendruomenėms. Nepraleiskime pokyčių, apsidairykime ir pastebėkime besikeičiančias ir gražėjančias mūsų tėviškes.

Daugiau informacijos apie žaidimą rasti ir jį išbandyti galite ČIA. Išsamiau susipažinti su ES investicijomis ir jų teikiama nauda galite ČIA.