Pasak J. Savickaitės, šiemet kurortų pasirinkimas yra labai platus, tiek Italijoje, Prancūzijoje ar net Andoroje.

„Norėčiau pabrėžti šią šalį, kas neįsivaizduoja slidinėjimo Andoroje, tikrai verta išbandyti. Jeigu reikia kokios nors pagalbos renkantis, specialistai jums patars, bet pasirinkimo yra tikrai daug“, – kalba ji.

J. Savickaitė priduria, kad pirmą kartą vykstant slidinėti, ji rekomenduotų vykti į Prancūzijoje esantį kurortą „Dvi Alpės“ arba į pačią Andorą.
Gudauri kurortas

„Ten galima ne tik slidinėti ant pačių paprasčiausių trasų, bet ir turėti ką veikti po slidinėjimo. Jeigu jūs neplanuojate slidinėti visą savaitę, o tik kokias 2–3 dienas ir norite sužinoti, kas yra slidinėjimas, tai po to likusias dienas galėsite drąsiai eiti į SPA centrus, apsipirkti, pasivaikščioti“, – sako produkto vystymo specialistė.

Keliaujantiems su šeima ir mažais vaikais, ji rekomenduoja kurortą esantį Italijoje „Livinjo“, kuris yra vienas iš aukščiausių įsikūrusių kurortų Italijos Alpėse.

„Ten visi tikrai ras ką veikti“, – kalba specialistė.

Pasak jos, nors slidinėti gali mėgti ne visi, tačiau suderinti atostogas tarp skirtingų šeimos narių poreikių tikrai įmanoma.

 Trasos Andoroje

„Kai kurie slidinėjimo kurortai turi tokių pramogų, kaip haskių šunų kaimeliai, kaip ir minėjau, tie patys SPA centrai, pasivaikščiojimo takai, prekybos centrai. Tarkime, tokiam poilsiui labai tinka Andoros kurortas, kur yra prekybos centrai, SPA centras ir pats miestas. Slidinėtojai gali palikti savo žmonas ar vaikus, kurie tuo metu neslidinėja, ir kilti į kalnus bei slidinėti“, – sako J. Savickaitė.

Ji priduria, kad Prancūzijoje taip pat galima atrasti kurortų su SPA centrais, specialistė rekomenduoja rinktis kurortą „Dvi Alpės“ arba apsilankyti Trijuose Slėniuose.

„Bet rekomenduočiau keliauti į Val Thorens pusę, ne Laplandijos kurortą, bet pasirinkti Val Thorens, Les Menuires pusę“, – sako J. Savickaitė.
Miglė Galvonaitė

Tikėjausi, kad bus labai baisu

Slidinėjimo entuziastė M. Galvonaitė pasakoja, kad jos pasiruošimas slidinėjimo atostogoms prasidėjo nuo lagamino turinio ruošimo.

„Buvau prisiklausiusi, kad reikia turėti specialius drabužius, apatinius, striukes, pirštines ir t. t. Likus gal mėnesiui ar porai savaičių iki kelionės pradėjau daugiau mankštintis, nes žinojau, kad kūnui greičiausiai bus šokas ir čia Lietuvoje neėjau pas jokius instruktorius, bet morališkai save ruošdama, žiūrėjau visokius vaizdo įrašus YouTube“, – kalba ji.

M. Galvonaitė neslepia, kad pirmoji kelionė nebuvo tokia baisi.

„Tikėjausi, kad bus labai baisu, turėjau tam tikrų baimių, susijusių su keltuvais, aukštomis trasomis; nežinojau, kaip prisiderinsiu prie žmonių, kurie yra drąsesni slidinėjime negu aš; kur aš dėsiuosi; kaip ten nepasimesiu ir t. t. Savęs nespaudžiant ir lėtai einant pavyko įveikti visas baimes ir realybė buvo geresnė“, – kalba ji.

Jurgita Savickaitė

Rašytoja pastebi, kad pakilus virš debesų apima labai geras jausmas ir ateina suvokimas, kad net ir pilkiausią dieną virš debesų yra saulė.

„Vis dėlto kalnuose ateina toks jausmas, kur slidinėjant tavo kūnas labai nuvargsta, bet mintys beprotiškai prasivalo“, – sako ji.
Slidinėjimas su vaikais

Kalbant apie patarimus, M. Galvonaitė siūlo pasiruošti morališkai tam, kad tikrai padarysite klaidų.

„Tikrai krisite, tai galbūt būtų naudinga tam pasiruošti ir nežiūrėti į tai labai rimtai, galbūt galima pasijuokti iš tų klaidų. Taip pat nereikia bijoti pasiimti instruktorių, nes reikia mokėti ir kristi. Žinant tam tikrus pagrindus, jautiesi drąsiau. Taip pat siūlau nespausti savęs ir neskubėti eiti į kažkokias sudėtingesnes trasas, nes jeigu nueisi į sudėtingesnę trasą ir turėsi blogą patirtį, po to gali būti dalis atostogų sugadinta“, – kalba ji.