Aistra „liejasi laisvai“

Keliautojas Orijus Gasanovas sako, kad sekso turizmas klesti visame pasaulyje, tačiau kai kurios šalys išsiskiria labiau. „Labiausiai šitai į akis krenta Tailande, Patajos mieste. Nors esu daug pasaulio apkeliavęs, niekur nieko panašaus nemačiau. Čia išskirtinė auditorija: seni vyrai ir jaunos, dažnai translytės, moterys, vyrai. Jai kokių 18 metų, o jam – 50–70. Viskas atvirai, merginos pačios siūlosi gatvėje, kabinasi į parankę, pinigų sumos iškart nesako, pirmiausia nori nemokamai išgerti, o pokalbio metu traukia informaciją, koks tai žmogus, ko jis nori, kas jam patinka. Vieni nori tik pavakaroti, kiti – mylėtis, treti – kelionės kompanjonės. Yra gatvinių, žemesnio lygio prostitučių, ir yra aukštesnio lygio, kurios dažniausiai dirba per soc. tinklus, „Tinder“ programėlę. Jos labiau taikosi į „draugystę“ visos kelionės metu. Suteikia seksualinių paslaugų. Daugelyje viešbučių mačiau, kaip pusryčiauti ateina tarsi normali pora, tik amžiaus skirtumas didelis. Dažniausiai tokios poros po kelionės išsiskiria, vyras grįžta į Angliją, Vokietiją pas savo šeimą, o merginos ieško kito „kliento“, – pasakojo Orijus. Anot jo, tokios merginų teikiamos paslaugos ne visada legalios, bet visiems savaime suprantamos. „Kovoja tik su pedofiliniais atvejais, kai mergaitėms būna 15–16 metų. Tokių atvejų netoleruoja, bet jų irgi yra“, – teigė žurnalistas.

Orijus Gasanovas

Tailandą galima pavadinti vyrų, ištroškusių kūniškų malonumų, rojumi, o moterys, anot Orijaus, dažnai renkasi kiek artimesnę Europos šalį – Bulgariją. „Čia galima sutikti daug gražių, įdegusių vyriškių, kurie mielai suteiks įvairių paslaugų. Tiesa, patys bulgarai pasakoja, kad tokie gražūs sportiški vyrukai dažnai būna iš labai prastų šeimų, dalis jų – net pavojingi, gali būti vagys, kuriems tokia veikla visai naudinga. Kita šalis, kur važiuoja moterys, yra Kenija. Masajų genties vyrai – labai išvaizdūs, sportiški, aukšti. Čia dažnai atvažiuoja moterų iš vokiškai kalbančių šalių: vokiečių, austrių, olandžių. Daugelis jų – dažniausiai jau pagyvenusios, išsiskyrusios, vaikų prisigimdžiusios, vienišos damos, atvykusios ieškoti meilės“, – pasakojo Orijus.

Dar viena šalis, kur vyksta moterys, – Egiptas. „Šią žiemą kaip tik vienas vyrukas man gyrėsi savo lytinio organo pajėgumu, kaip gali po 4–5 kartus per dieną mylėtis. Aš paklausiau, kokia paslaptis tokio pajėgumo, jis sakė, kad nuo vaikystės mama juos maitina aitriosiomis paprikomis, ir tai labai padeda seksualinei energijai. Dar viena šalis – Izraelis. Visada juokauju, kad jei jūsų draugė ar žmona su draugėmis važiuoja į Izraelį, galite būti beveik tikri, kad turės kurortinį romaną. Reikia atminti, kad ten visi vaikinai privalomai lanko karinę tarnybą ir būna labai išvaizdūs. Žinau ne vieną istoriją, kaip ištekėjusios merginos ten sugriešijo“, – šypsojosi pašnekovas. Anot jo, daug yra šalių, kuriose aistra liejasi laisvai: vienur – už pinigus, kitur – tiesiog savo malonumui.

Susipažino su savo gyvenimo meile

Internete galima rasti nemažai istorijų, kaip vienam ar kitam turistui sekėsi ieškoti meilės. Tinklalapyje quora.com savo patirtimi Tailande atvirai pasidalijo Aleksas iš Prancūzijos. „Vietinėms merginoms patinka užsieniečiai. Net jei atrodai negražiai, daugybė merginų į tave atkreips dėmesį. Jei kalbėsime apie išlaidas, pigiausias sekso turizmo miestas yra Pataja Tailande. Čia galima mylėtis su labai gražiomis 18 metų merginomis už 35 eurus, arba sumokėkite 50 eurų, kad ji liktų su jumis visą naktį. Būna, kad kitos lieka ir dienai, tada galite eiti kartu apsipirkti, į kiną, vakarieniauti, į vandens parką ar pan.“, – pasakojo vyriškis.

Sekso turizmas Tailande

Anot jo, sekso kainos priklauso nuo kliento amžiaus, fizinės išvaizdos ir ar tu merginai patinki. „Pavyzdžiui, 20 metų gražus vaikinas galėtų sumokėti ir 25 eurus, bet jei tau 50–60 metų, būk pasiruošęs išleisti dvigubai ar trigubai daugiau“, – rašė prancūzas.

Jo paties istorija nutiko prieš keletą metų, kai vyriškiui buvo 22 metai. „Gyvendamas Tailande, susiorganizavau susitikimą su mergina 15 minučių. Tai turėjo būti greitas seksas, dušas ir viso gero. Man tai kainavo 35 eurus. Kai pamačiau tą merginą, nuo jos grožio netekau amo. Po 2 dienų vėl susitikome 15 minučių. Po valandos ji man parašė žinutę, kad važiuoja pas tėvus kelioms dienoms į kaimą. Aš pasisiūliau važiuoti kartu. Dabar man 26 metai ir esame vedę. Keletą metų gyvenome Tailande, dabar – mano gimtojoje Prancūzijoje. Ji niekada neprašė manęs pinigų savo šeimai ar sau. Ji visada su manimi apmokėdavo pusę sąskaitų. Aš jai padėjau susirasti gerą darbą, kad galėtume normaliai gyventi. Neabejoju, kad ji yra mano gyvenimo meilė“, – rašė vyriškis.

Populiariausios sekso turizmo šalys pasaulyje

Sekso turizmas yra didelis verslas ir daugelyje šalių jis atneša milžiniškų pajamų. Pasaulio turizmo organizacija sekso turizmą apibrėžia kaip „keliones, organizuojamas iš turizmo sektoriaus, naudojant jo struktūras ir tinklus, kurių pagrindinis tikslas yra užmegzti komercinius, seksualinius turisto santykius su vietos gyventojais“. Iškart kyla klausimas – ar tai legalu? Kaip rašo tinklalapis oyster.com, konkretaus atsakymo nėra. Kai kuriose šalyse sekso šou yra legalūs, prostitucija – taip pat, kitose šalyse yra daug „pilkųjų“ zonų. Skirtingose šalyse galioja skirtingos taisyklės, kartais įstatymus pažeidžia sekso paslaugų teikėjas, o kartais – klientas. Nėra visuotinių įstatymų, kurie apimtų visą sekso turizmą.

Kitas populiarus mitas, kad sekso turizmas klesti tik už Europos ribų. Daugeliui pagalvojus apie terminą „sekso turizmo šalys“ tikriausiai iškyla Tailando, Kambodžos ar Karibų vaizdai. Tačiau iš tikrųjų sekso turizmas vyksta visame pasaulyje. Pavyzdžiui, Nyderlandai garsėja laisvomis prostitucijos taisyklėmis, o Vokietija ir Prancūzija kai kuriuose didžiuosiuose miestuose taip pat turi raudonųjų žibintų kvartalus. Vis dėlto išskiriamos kelios šalys, kuriose ši sritis labiausiai klesti. Tai – Gambija, įvairūs Karibų jūros regionai, Tailandas, Nyderlandai, Ispanija, Brazilija, Filipinai ir Kambodža.

O Europa?

Jei kalbėsime apie Europą, tinklalapis tourismteacher.com išskiria penkias Europos šalis, kurias norėtų aplankyti kiekvienas sekso turistas.

Amsterdamas

Tai visų sekso turistų traukos centras. Raudonųjų žibintų kvartalas – viena iš populiariausių turistų lankomų vietų Amsterdame. Čia yra visokių seksualinių orientacijų atstovų. Prostitucija Amsterdame legali, o prostitutės privalo užsiregistruoti.

Amsterdame vyksta įvairūs pasirodymai, sekso teatrai, taip pat galima apsilankyti Erotikos muziejuje. O jei kils kokių klausimų, padės Prostitucijos informacijos centras.

Bulgarija

Bulgarija – mėgstama Europos šalis, kurią trokšta aplankyti kiekvienas sekso turistas. Tiesa, ji laikoma viena geriausių vyrų sekso turizmo krypčių pasaulyje.

Bulgarijoje prostitucija legali, tačiau suteneriai ir viešnamiai – nelegalūs. Populiariausia sekso turistų vieta Bulgarijoje yra Saulėtasis krantas. Saulėtajame paplūdimyje gyvena keli tūkstančiai laisvo elgesio merginų ir moterų. Be to, čia yra daugybė striptizo klubų ir kurortų, skirtų sekso turistams.

Čekija

Sekso turizmas yra didžiulė Čekijos pramonės šaka. Anot šaltinių, čia veikia daugiau nei 800 viešnamių. Nors prostitucija Čekijoje legali, kaip ir Bulgarijoje, suteneriai ir viešnamiai nelegalūs.

Populiariausia sekso turistų vieta yra sostinė Praha, kurioje – apie 200 viešnamių. Kiti populiarūs regionai – Šiaurės Bohemija ir Vakarų Bohemija. Yra daug interneto svetainių, siūlančių sekso kelionių. Būnant šioje šalyje svarbu laikytis vietinių taisyklių. Lytinių santykių metu su sekso paslaugų teikėjais visada naudokite apsaugos priemones.

Vengrija

Vengrijoje prostitucija yra legali. Sostinė Budapeštas – Vengrijos sekso sostinė. Čia yra įvairių striptizo klubų, kabaretų ir sekso parduotuvių, todėl tai viena geriausių Europos šalių, kurią norėtų aplankyti kiekvienas sekso turistas. Interneto svetainės – geriausias būdas, kaip susiorganizuoti sekso turą po šią šalį.

Latvija

Kaip reklamuoja įvairūs interneto portalai, tai viena geriausių Europos šalių, kurią norėtų aplankyti kiekvienas sekso turistas. Ji ypač populiari tarp britų turistų. Prostitucija Latvijoje legali. Didžioji dalis sekso industrijos įsikūrusi sostinėje Rygoje. Čia yra daugybė striptizo klubų, masažo kambarių ir viešnamių.

Alternatyva kuklesniems

Kita sekso turizmo alternatyva – vykti į itin laisvų pažiūrų viešbučių kompleksus su savo antrąja puse ar draugų kompanija. Kai kur būna tarsi didelis svingerių vakarėlis, besitęsiantis 24/7. Portalas sexlifeguide.com išskyrė keletą tokių ir aprašė, ko juose galima tikėtis.

1. „Hedonism II“, Jamaika

Garsiajame Septynių mylių paplūdimyje įsikūręs viešbutis „Hedonism II“ – tik suaugusiems skirtas kurortas saulėtoje Jamaikoje. Šioje populiarioje apgyvendinimo įstaigoje yra dalis, skirta nudistams ir tiems, kurie apsinuoginti viešai nenori. Svečiai patys gali pasirinkti komforto lygį. Vakarais teminėse šventėse svečiai kviečiami pasipuošti apatiniu trikotažu ir seksualiais drabužiais, o daugelis keliauja į žaidimų kambarį „Romping Shop“ – čia yra prezervatyvų ir įprastas viešas seksas. Paplūdimyje įrengtos zonos su grupėms pritaikytomis sūkurinėmis voniomis taip pat yra populiarus viešbučio svečių pasirinkimas. Tinklalapyje tripadvisor.com palikti atsiliepimai apie šį kompleksą išties intriguoja: „Čia gali patirti tai, apie ką skaitai erotiniuose romanuose“, „Žmonės čia vaikšto Ievos ir Adomo kostiumais“, „Kai kurie žmonės čia mylisi, kur tik nori“.

2. „Liberty Inn“, Niujorkas

„Liberty Inn“ yra valandinio tarifo viešbutis, įsikūręs Manhatane. Svečiai pasirenka kambario tipą – standartinį arba romantiškąjį su sūkurine vonia dviem asmenims, taip pat – viešnagės trukmę, kuri svyruoja nuo dviejų valandų iki nakties. Kambariai pritaikyti seksualiems pojūčiams, juose yra reguliuojamas nuotaikos apšvietimas, žvakių, didelių veidrodžių ir nemokamų pornografinių kanalų. Dauguma buvusių svečių mano, kad viešbutis yra švarus ir tinkamas smagiai pabėgti su partneriu. Atminkite, kad kambariai skirti tik dviem žmonėms.

3. „Temptation Cancun Resort“, Meksika

Ramiame paplūdimyje, Kankūno viešbučių zonoje, įsikūręs „Temptation Cancun Resort“ yra tik suaugusiems skirtas viešbutis. Šiame „viskas įskaičiuota“ kurorte gausu baseinų, sūkurinių vonių ir visas paslaugas teikiančių SPA. Be to, svečių laukia išskirtinės pramogos – nuo putų vakarėlių ir apatinio trikotažo pasirodymų iki rizikingų teminių vakarų su didžėjais, tokiais kaip „Angelai ir velniai“.

4. „Amour“, Paryžius

Viešbutis „Amour“ išsiskiria dizainu. Jame gausu lytinių organų atributikos, paveikslų su nuogais kūnais ir pan. Viešbučio dizainas buvo įkvėptas japoniško meilės viešbučių modelio, o erotišką interjerą iš dalies lėmė gerai žinoma mados dizainerė Chantal Thomass – ji suprojektavo tam tikrus kambarius. Pasitelkus erotinį dekorą kambariuose siekiama nuteikti svečius meilės žaidimams. Viešbutis yra vos 10 minučių pėsčiomis nuo Mulen Ružo Pigalle kvartale, kuris tarp turistų žinomas dėl savo sekso prekių parduotuvių ir striptizo klubų.

5. „Copacabana Hotel & Suites“, Kosta Rika

Vidutinės klasės tik suaugusiems skirtas „Copacabana Hotel & Suites“ – puikus pasirinkimas įvairaus amžiaus vienišiams ir svingeriams. Viešbutis yra Jaco paplūdimyje. Prostitucija čia legali, o tai reiškia, kad kai kurie keliautojai atvyksta būtent dėl šios priežasties. Viešbutyje – du baseinai: vienas – apsirengusiems, kitas – nuogiems svečiams. Prie baseino esančiame sporto bare, pavadintame „Naked Iguana“, iki vėlumos skamba muzika, vyksta įvairios pramogos.

6. „Artisan“, Las Vegasas

Las Vegase esantis viešbutis „Artisan“ alsuoja išskirtine atmosfera. Jame galima lankytis žmonėms nuo 21-erių metų. Čia puikuojasi erotiniai paveikslai, dideli veidrodžiai. Viešbutis skirtas seksualių nuotykių mėgėjams, apranga lauko baseine neprivaloma, o kai kurie paketai suteikia papildomų paslaugų, tokių kaip „Kama Sutros“ kopijos ir vadinamieji „Intymumo meilės“ rinkiniai.

Vis dėlto kad ir kaip viliojamai skamba „sekso turizmas“, jis turi ir savo tamsiąją pusę, su kuria ilgus metus kovoja teisėsauga. Žmonės, patekę į sekso industriją, sunkiai iš ten gali ištrūkti, net jei ir nėra laikomi prievarta. Taigi daugelis institucijų ragina turistus nepalaikyti šios industrijos, kasmet nešančios milijardinį pelną.