O ir paties kirpėjo ilgai ieškoti nereikėjo. Kol pusryčiavome Šarm aš Šeiche esančio viešbučio „Stella di Mare“ terasoje, prie mūsų priėjo maloniai besišypsantis vyras, prisistatė ir pasiteiravo: „Mano vardas Saša, aš esu kirpėjas. Gal būt norėtumėte apsikirpti jums patogiu laiku? Pasiūlysiu jums geriausią kainą!“.

Kadangi toks planas jau sukosi galvoje, ilgai nedvejojęs sutikau – o ir grožio salonas yra čia pat, viešbučio teritorijoje. Tad susitarėme laiką ir kainą. Nors oficialiame kainoraštyje plaukų kirpimas (plius antakių ir barzdos tvarkymas) kainuoja 1100, šiek tiek pasiderėję – nes Egipte dėl visų prekių ir paslaugų reikia derėtis – sutarėme 800 Egipto svarų kainą (apie 44 eurus).

Egiptas nuo seno žinomas grožio puoselėjimo tradicijomis – aliejais, kvepalais, plaukų ir veido kaukėmis ir t.t. Tad nekantriai laukiau, kol galėsiu pradėti savo išvaizdos pokyčių ceremoniją grožio salone.

Prieš pat kirpimo pradžią įsiamžinau, kad būtų su kuo palyginti – kaip atrodžiau prieš ir po kirpimo. O tada prasidėjo.

Išvaizdos pokyčiai Egipte

„Galite drąsiai kirpti mano plaukus ir negailėkite“, – paklaustas, kaip norėčiau apsikirpti, atsakiau kirpėjui Sašai.

„Gerai, atliksiu jums egiptietiško stiliaus kirpimą“, – man tarė kirpėjas Saša. Tiesa, Saša – tai jo pravardė, o tikrasis vardas – Sadamas Sayedas.

Išvaizdos pokyčiai Egipte

Saša pripažino, kad tokiais ilgai plaukais klientų pasitaiko itin retai ir teigė, kad kirpti mano plaukus jam bus smagus iššūkis.

Netrukus žemyn ėmė ristis kuokštai mano ilgų plaukų. Tačiau nuo pat pirmo kirpėjo judesio supratau, kad Saša – meistriškai žirkles valdantis kirpėjas, aukščiausio lygio profesionalas.

Išvaizdos pokyčiai Egipte

Todėl ramia širdimi klausiausi grožio salono fone per televizorių šūkaujančio futbolo komentatoriaus, mėgavausi kirpimo procesu ir laukiau galutinio rezultato.

Apkirptus plaukus prieš išdžiovinimą ir sušukavimą Saša paliko keliolikai minučių ištepęs juos egiptietiškų augalų ekstraktų kauke, o per tą laiką man aptrupino ir suformavo griežto kirpimo barzdos kontūrus.

Išvaizdos pokyčiai Egipte

Po barzdos formavimo laukė kita staigmena – antakių formavimas. Įdomiausia tai, kad šią procedūrą kirpėjas Saša atliko paprastu, bet man neregėtu metodu – sukant palei odą medvilninį siūlą. Didžiausią įspūdį paliko tai, kaip profesionaliai ir vikriai vyko antakių tvarkymas vien tik medvilniniu siūlu. Bravo!

Ir štai – po barzdos, antakių ir plaukų kirpimo bei plovimo – veidrodyje matyti galutinis rezultatas. Tikrų tikriausi išvaizdos pokyčiai! Žiūrėdamas į veidrodį nepatikėjau, kad čia aš – kaip kardinaliai galima pakeisti išvaizdą per mažiau nei valandą.

Iš karto po procedūros grožio salone sulaukiau komentarų, kad išvaizdos pokyčiai iš tiesų kardinalūs, o mane prieš ir po pamatę grožio salono darbuotojai neslėpė, kad su nurėžtais plaukais ir barzda atrodau gerokai jaunesnis ir nusirėžė ir keliolika metų.

Išvaizdos pokyčiai Egipte

Išvaizdos pokyčių eksperimentas buvo smagus ir įsimintinas, o rezultatas – pritrenkiantis. Vis dėlto kurį laiką teko pratintis prie naujos išvaizdos kiekvieną kartą žvilgtelėjus į veidrodį. Prisipažinsiu, kad ir į nuotraukas, kuriose esu ilgais plaukais, žiūrėjau su nostalgija. Ko gero, taip būna visiems, pasiryžusiems nusirėžti ilgus metus augintus ir puoselėtus plaukus. Bet patirtis atminty išliks ilgam.

Išvaizdos pokyčiai Egipte