„Novaturo“ produkto specialistė Žaneta Vincevičienė sako, kad šaltuką Lietuvoje galima pamiršti pasinaudojus plačia pasiūla į egzotinius kraštus, – be po pandemijos grįžusių krypčių šiemet laukia ir viena naujiena.

„Pasaulinės tendencijos skelbia, kad egzotinės kelionės itin populiarios, tą pastebime jau ir Baltijos šalyse. Šiemet galime pristatyti itin plačią egzotinių kelionių paletę. Pernai dėl pandemijos ribojimų negalėjome pasiūlyti labai populiarių kelionių, pavyzdžiui, į Tailandą, Indoneziją, Balio salą. Tačiau šiemet jau pradėjome egzotinių kelionių pardavimą, ir jau įvyko mūsų pirma egzotinė kelionė į Tailandą. Pasiūla tikrai plati, didelė ir spalvinga: iš viso turime net dešimt egzotinių kelionių. Taip pat turime vieną naujieną – Dominikos Respublika“, – šiltai ir įdomiai praleisti atostogas kviečia Ž. Vincevičienė.

Norint ilsėtis išvardytose šalyse pašnekovė pataria pradėti planuoti kiek galima anksčiau, o trumpiausias laikas tokiai kelionei sudėlioti turėtų būti ne mažiau kaip mėnuo. Ž. Vincevičienė rekomenduoja nepamiršti pasitikrinti paso galiojimo laiko, pasidomėti vizų tvarka, kokie tam tikros šalies reikalavimai atvykėliams.
Lilijana Degutytė

„Galbūt reikės kokius nors dokumentus užpildyti iš anksto, turėti juos atspausdinus, gal bus galima užpildyti internetu. Pasidomėkite rekomenduojamais skiepais, žinoma, įsigykite kelionės draudimą. Taip pat patarčiau pasiskaityti apie šalies kultūrinius skirtumus, kad galėtumėte tinkamai ir su pagarba reaguoti į tam tikras tradicijas, kad būtume maloniai priimti vietinių gyventojų. Žinoma, visą šią informaciją gausite kelionių agentūroje, kurioje kelionę įsigysite. Taip pat nemažai informacijos skelbiama mūsų internetiniame portale. Kalbant apie pačią kelionę, skrydis užtruks gerokai ilgiau, nei pasirinkus bet kokią kitą Europos šalį. Prieš vykstant patarčiau gerai išsimiegoti, keliaujant gerti daug vandens. Skrydis bus su tarpiniu nusileidimu, tad būtinai turėkite užkandžių, pasiruoškite tam. Skrydžio metu maitinimas įskaičiuotas į kainą, tačiau, tarkim, mėgstamas vaisius tikrai labai nudžiugins kelionėje“, – viską gerai apgalvoti ir susiplanuoti pataria kelionių organizatoriaus produkto specialistė.

Ž. Vincevičienė vardija, kad skrendant galima žiūrėti filmus, žaisti žaidimus, tad kelionė neatrodo tokia ilga, o nuovargis išgaruoja vos išvydus užburiančius, mūsų akiai neįprastus vaizdus. Pašnekovė yra apkeliavusi nemažai egzotinių šalių – Mauricijų, Meksiką, Seišelius, tad patarti gali ir iš savo patirties.

„Meksiką galiu rekomenduoti visiems keliautojams. Tai labai spalvinga šalis, tinka ilsėtis su šeima, smagios veiklos tikrai netrūksta – yra tiek pramogų parkų, tiek zoologijos sodų. Ši šalis puikiai tinka gamtos ir istorinių objektų mėgėjams, vandens sporto entuziastams. Puiki vieta norint pailsėti po vestuvių, taip pat draugų kompanijoms – naktinis gyvenimas čia tikrai nuostabus. Siūlyčiau apsilankyti ir gastronominių kelionių mėgėjams: Meksikos virtuvė tikrai puiki. Mes siūlome labai didelį viešbučių pasirinkimą – ir šeimoms, ir pavieniams keliautojams“, – vardija pašnekovė.

Pažintinių kelionių ekspertė Lilijana Degutytė yra aplankiusi Tailandą ir Balį, tad rekomenduoja į šias šalis.

Tailandas be galo didelis, negalėčiau įvardyti, kokios trukmės atostogų reikėtų, – pažinti Tailandą tikrai neužteks vieno karto. Tai be galo marga šalis, į kurią galima vykti dėl kultūrinio pažinimo, šventyklų, Bankoko miesto, – šis nemiega visą parą: šurmuliuoja naktiniai turgūs, plaukiama Bankoko kanalais, gausu kitų pramogų. Žinoma, patiks ir tiems, kas nori pailsėti kurortuose. Tailande visos salos gražios, tad reikia pasirinkti pagal savo supratimą, poilsio poreikį. Aktyvaus poilsio mėgėjams rekomenduočiau rinktis tą salą, kurioje siūloma daugiau pramogų, ekskursijų. Tiems, kas nori ramybės, – ramesnes, mažesnes salas, kur galima tiesiog pasilepinti saulės voniomis, žydra jūra ir, žinoma, tailandietišku maistu. Jis be galo skanus“, – sako L. Degutytė.

Pašnekovė juokauja, kad apie Balį net bijanti pradėti kalbėti, nes neįmanoma sustoti apie jį pasakoti.

„Į Balį galima vykti pailsėti viešbutyje ir paplūdimiuose, jų yra įvairių – nuo balto smėlio iki juodos lavos, tačiau labiausiai rekomenduočiau vykti tiems, kurie nori suderinti poilsį ir pažinimą: tai tokia instragramiška vieta. Ką pagalvojame apie
Chamula
Balį jį išvydę? Ryžių terasos, sraunūs kriokliai, važiavimas motoroleriu, daug žalumos, vaikščiojimas po Ubudą – meniškos sielos žmonių pamėgtą miestą, kur galima apsilankyti meditacijos stovyklose, užsiimti tiek joga, tiek keramika, galima vykti ilsėtis į kurortus, – bent vieną kartą Balį aš visiems linkiu patirti“, – siūlo šią vietą pamėgusi ir motoroleriu apvažinėjusi L. Degutytė.

Dar viena vieta, kurią rekomenduoja pažintinių kelionių ekspertė, – Kuta.

„Tai linksmybes mėgstančių žmonių meka. Ten galima pasilinksminti, o Ubude – ko nors išmokti, patirti. Kuo išsiskiria Balis, tai, žinoma, viešbučiais, paplūdimiais. Viešbučiai įrengti tiesiog fantastiškai, ir maistas ten be galo skanus bei instagramiškas“, – peno akims ir sielai Balį aplankiusiems turistams žada L. Degutytė.
Lilijana Degutytė

Tiems, kurie nori ne tik pailsėti, bet ir sukurti instagramiškų nuotraukų, siūloma aplankyti Maldyvus bei Seišelių salas.

„99 procentų Maldyvų užima vanduo, tad susisiekimas galimas tik vandens arba oro transportu. Maldyvų salose yra ir viešbučių, salos skirtos poilsiauti, pasideginti, taip pat patiks tiems, kurie mėgsta giluminį, paviršinį nardymą. Tiks ir prisibijantiems nardyti – vanduo toks skaidrus, kad galima matyti mažus rykliukus, įvairias žuveles, jos net primena mūsų naminius gyvūnus – seka tave, iškiša galvas. Ir sporto mėgėjai renkasi Maldyvus. Beje, reikėtų paminėti, kad keliolika metų iš eilės Maldyvai tampa populiariausia medaus mėnesio vieta. Kai kurie viešbučiai skirti tik suaugusiems, kad žmonės pasimėgautų romantika, ramybe“, – pasakoja pažintinių kelionių ekspertė.