Vieni keliautojai jau atvyksta pasiruošę skrydžiui, kiti dedasi paskutinius daiktus į lagaminus, treti dar kartą skambina pasitikslinti, ar nieko nepamiršo ir nepakito reikalavimai. Situaciją stebintis Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius sako, kad paskutinės metų dienos buvo – itin aktyvios.

„Iš skambučių matome, kad susidomėjimas išaugęs ženkliai. Žmonės klausia, kokios yra sąlygos, kokių dokumentų reikia turėti“, – sako Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas.

Oro uoste kalbinti keleiviai neslepia, kad nekantriai laukė atostogų. Vieniems tai buvo žaibiškas sprendimas, kiti jau seniai puoselėjo svajonę, Naujuosius metus sutikti svečioje šalyje. O kai kam tokia mintis – išvykti per Naujuosius, kilo pirmą kartą.

„Labai greitai apsisprendėme, norėjome sutikti kažkur įdomiau, kažkiek šilčiau bus. Labai greitai sugalvojome, tik vakar užsisakėme, o šiandien išskrendam. Tikrai labai geras pasiūlymas,“ – šypsodamasi dalijasi viena keleivių.

„Visada per Naujuosius buvome Lietuvoje, o dabar nusprendėme – kodėl gi ne. Keliaujame su vyru. Labai pasiilgome to poilsio, nebuvome per visą tą laikotarpį“, – atvirauja dar viena skrydžio laukianti moteris.

Dvi draugės taip pat sako sumaniusius sau dovaną – abi sako taip pat dar nė karto nesutiko Naujųjų ne Lietuvoje, tad šiaip metais čiupo lagaminus ir leidosi į kelią.

„Tikimės šiltų orų, įspūdžių, poilsio – visko kartu“, – sako naujausia Vilniaus oro uosto kryptimi keliaujančios moterys.

„Akivaizdu, kad didelė dalis žmonių keliauja lankyti artimųjų, nes tai yra šventės, šeimos metas. Dar nemažai keleivių keliauja Naujuosius metus sutikti šiltai. Formuojasi naujas įprotis ir be tų tradicinių krypčių, tokių kaip Dubajus, Egiptas ar Tenerifė, kur jau yra pamilti, atrasti Lietuvos keliautojų, tai šiemet mes turime vieną papildomą į Turkiją, jo nebuvo iki šiol“, – vardija M. Zelenius.

Būtent į Turkiją skrendantis vyras neslepia nekeliantis šaliai kažkokių reikalavimų.

„Pirmą kartą skrendu į Turkiją, niekada ten nebuvau, nei Egipte, niekur“, – apie kelionę į svečią šalį sako vyras.

Vyresnio amžiaus moteris sako, kad kelionė taip pat nebuvo ilgai planuota.

„Suplanavome greitai viską ir nusprendėme skrist“, – sako oro uoste sutikta keleivė.

„Norim šilčiau pabūti, nes labai šalta dabar, – paklausta, kodėl sumanė keliauti nusijuokia mergina. – Tikiuosi, pavyks ir daugiau kažkur išvykti“.

„Esame sutikę ne vieni metai Turkijoje. Mes ten turime namus. Vakar sugalvojome, sakom, paskambinam, gal yra bilietų ir kaip tik atsirado vieta ir išvažiuojam“, – dalijasi vyras, su sutuoktine keliaujantis į antrus šeimos namus.

Kad kelionė neapkarstų nuo pirmų minučių, M. Zelenius primena pasinaudoti internete esančia naujausia oro uosto informacija.

„Oro uoste mes turime atskirą polapį, kuriame rašome visus pagrindinius reikalavimus kokius būtina išpildyti, norint keliauti į vieną ar į kitą šalį. Kviečiame visus užsukti į Vilniaus, Kauno ar Palangos oro uostų interneto svetainė, ten yra kryptys iš Lietuvos, kur galima aiškiai išsifiltruoti pagal Valstybes. Mes nuolat peržiūrime šią informaciją, ten ji pakankamai aktuali. Bet bet kuriuo atveju visą laiką dar rekomenduojame pasitikslinti tos šalies, į kurią vykstate atsakingų institucijų svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)