Dubysos regioninio parko direkcijos vyr. kultūrologė Laimutė Pečkaitienė pasakoja, kad šaltuoju metų laiku visame regione labai gražu ir yra į ką paganyti gamtos vaizdų pasiilgusias akis.

„Pašalus labai gražu Betygalos apylinkėse, kur žiemoja Betygalos piliakalnis. Be to, yra rengiami žiemos žygiai, ir dabar vienas planuojamas. Jų metu keliaujama po gražiausias Dubysos regioninio parko vietas, o šįkart bus aplankomi parko direkcijai priklausantys draustiniai“, – planais dalinasi L. Pečkaitienė.

Dubysos regioninis parkas dalijasi ir nuotraukomis su žiemiškais parko vaizdais.

Ne ką mažiau gamta apdovanojo ir Aukštaitijos nacionalinį bei Labanoro regioninį parkus.

Informacijos ir kultūros paveldo skyriaus vyr. specialistė (kultūros paveldui) Giedrė Šukytė irgi vardija gražiausias regiono vietas, kurias verta aplankyti.

„Kaip ir kiekvienu metų laiku reikia aplankyti Ladakalnį, taip pat Šiliniškių apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria nuostabi gamtos panorama. Žinoma, negalima pamiršti Ginučių piliakalnio. O grįžtant prie Ladakalnio, tai tokiu oru labai sveika praeiti šalia Ladakalnio esančiu taku ir pasigrožėti žiemos vaizdais“, – lankytinas vietas rekomenduoja G. Šukytė.

Aukštaitijos nacionalinis ir Labanoro regioninis parkai taip pat dovanoja skaitytojams keletą žiemos stebuklų nuotraukų, kuriose - Lūšių ežeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)