„Ta žiemą išlendanti saulė tokia graži! Man labai patinka toks oras, koks yra šiais metais. Žinoma, lauke per daug nevaikščioju, kad nesušalčiau. Automobiliu taip pat pasirūpinau – nusipirkau žiemines dygliuotas padangas. Tai padariau pirmą kartą, bet esu labai patenkinta. O kitų rūpesčių dėl automobilio neturiu. Dar nebuvo taip, kad jis neužsivestų ar kiltų kažkokių kitų problemų“, – pasakojo Žemyna ir tris kartus pabeldė į stalą.

Paspaudus šaltukui, aktorė pasirūpino ir savo garderobu – nusipirko šiltas, storas kojines, kurios jai pačiai yra labai juokingos. „Tos kojinės man primena vaikystę, kai mama panašiomis apaudavo mane, kad nesušalčiau lauke važinėdama rogutėmis. Ir dabar man su jomis labai patogu, smagu ir, svarbiausia, šilta“, – teigė aktorė ir pridūrė, kad ši žiema – pirmoji, kai ji taip rūpinasi savimi.

„Išmokau pasirūpinti savimi: šiltai rengiuosi, valgau citrinų, imbierų, kad nesusirgčiau. Ir visa tai man padeda. Kelias žiemas iš eilės sirgau, tad teko vartoti antibiotikų, todėl dabar stengiuosi savimi rūpintis“, – pasakojo naujame lietuviškame filme „Zero 2“ vaidinanti moteris.

Dar vienas smagus su žiema susijęs dalykas Žemynai – įsigyta lesyklėlė. Ji stovi aktorės namų balkone ant staliuko. „Šią žiemą lesinu zyles – jų atskrenda visas būrys. Taip pat neseniai buvo atskridusi sniegena. O zylės, sakyčiau, jau yra prijaukintos, nes atskrenda kiekvieną dieną ir nėra tokios baikščios, kaip buvo iš pradžių. Man taip gražu jas stebėti pro langą!“ – nuotaikingai kalbėjo Ž. Ašmontaitė.

Žemyna labai mėgsta sportą, tad yra išbandžiusi ne vieną sporto šaką ir save vadina azartišku žmogumi.

„Tik dėl laiko stokos nespėju nuveikti visko, ką norėčiau. Šiemet nepavyko nuvykti paslidinėti į kalnus – šią pramogą atidėjau kitiems metams. Su pačiūžomis čiuožti taip pat mėgstu. Nugirdau, kad viename Vilniaus prekybos centre galima nemokamai pačiuožinėti, tačiau atvykusi pamačiau, kad ten vien vaikai čiuožinėja, tad nėjau. Pagalvojau, kaip aš atrodysiu – viena moteris tarp vaikų, gal man čia ne vieta? Tačiau žiemos sportas man labai patinka. Norėčiau turėti daugiau laisvo laiko ir jį skirti būtent žiemos pramogoms“, – pokalbį baigė aktorė.