Primename, kad skaitytoja Olesia (Latvijos gyventoja) nusprendė išbandyti, ką reiškia žaliavalgystė. 30 dienų ji kasdien rašys dienoraštį apie žaliavalgystės poveikį savijautai ir mąstymui.

Pusryčiai

Obuolys, kokteilis iš dviejų nedidelių bananų, špinatų ir trupučio datulių.

Antri pusryčiai: trys gabalėliai kolegės gaminto obuolių pyrago. Ji – ne žaliavalgė, bet galvoja, ką valgyti, vengia saldumynų, todėl mano ir kitų džiaugsmui gamina nekeptus pyragus be miltų ir be cukraus.

Pietų šiandien nebus. Vis labiau atprantu nuo valgymo tris kartus. Man tai labai patinka ir puikiai dera mano dienotvarkėje. Laiko padaugėjo mažiausiai valanda. Ar kada susimąstėte, kiek laiko sugaištama valgio gaminimui?

Apie 12 val. suvalgiau du obuolius, tris apelsinus, vėliau – truputį datulių.

Šiandien nei iš šio, nei iš to ėmė skaudėti galvą. 8 val. miegas nepadėjo. Kol kas neaišku, kas sukėlė galvos skausmą. Gal žemas cukraus kiekis kraujyje... Nutariau pakelti jį mangu ir trimis bananais. Vienu metu atrodė, vaisiai padėjo, bet po dvidešimties minučių vėl suskaudo galvą. Stengiuosi gerti kuo daugiau vandens.

Laukiu nesulaukiu salotų. Po vakarykštės vaisių dietos burnoje saldu, tiesiog būtina pakeisti racioną. Šiaip ar taip, minčių apie termiškai apdorotą maistą nėra. Vakar porą kartą šmėkštelėjo, o šiandien – nė vienos.

Fiziškai jaučiuosi gerai, nepaisant galvos skausmo ir apsnūdimo, esu aktyvi. Savaitė nebloga, nors ne tokia, kaip praėjusi. Organizmas dar išgyvena persitvarkymą, tad savijauta ne visai stabili.

Po jogos užsiėmimo nustojo skaudėti galvą. Kokia laimė – grįžo lengvumas ir žvalumas.

Vakarienė

Pagaliau ilgai lauktos salotos. Iki vakaro labai išalkau – paskutinį kartą valgiau prieš penkias valandas. Šiaip stengiuosi valgyti kas 2 – 3 valandas, kad nejausčiau beprotiško alkio.

Labai džiaugiuosi, kad pagaliau galiu kramtyti žalumynus. Sušlamščiau salotas per kelias minutes, galėjau ir lėčiau kramtyti. Tik atsiminkite, kad salotų reikia suvalgyti kur kas daugiau, nei suvalgydavote prie virto ar kepto maisto. Pavyzdžiui, anksčiau pagamindavau dubenį salotų keturiems žmonėms, o dabar tokį suvalgau viena.

Patariu neperalkti, nes žvėriškai išalkę persivalgome arba suvalgome tai, ko nereikia. Aš privalgiau riešutų. Įbėriau į salotas truputį anakardžių (dėl riebalų jau buvau įpjausčiusi pusę avokado), o paskui prisikirtau savo mėgstamo deserto. Kad ir ką patyrę žaliavalgiai sakytų apie riešutus, man jie baisiausiai skanūs. Na, kol kas nejaučiu nieko blogo, nors riešutų suvalgau tikrai daug. Be to, po paskutinio apsivalgymo riešutais sėkmingai nubėgau dvigubai ilgesnę distanciją. Pažiūrėsime, kaip bus šį kartą – rytas už vakarą protingesnis.

Įdarytos paprikos

1/2 stiklinės bet kokių sėklų
1/2 citrinos sulčių
1 paprika
Petražolių ar kitokių žalumynų
Druskos, pipirų

Saulėgrąžas kelias valandas pamirkykite, perplaukite ir sumalkite trintuvu kartu su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Papriką perpjaukite į keturias dalis, pridėkite maltų saulėgrąžų, papuoškite žalumynais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)