Paskutinieji Žirmūnų gatvės 17 namo modernizavimo darbai baigti prieš metus, tačiau dokumentų tvarkymas užtruko iki šių metų vasario. Daugiabučio bendrijos pirmininkė Dangira Žukienė vardija atliktus darbus: apšiltintas namo stogas ir sienos, sutvarkyti balkonai, cokolis, įrengti balansiniai ventiliai.

„Mūsų name yra šešios laiptinės. Pirma ir paskutinė laiptinės anksčiau visada gaudavo atvėsusį vandenį. Tačiau ant šilumos stovų įrengus balansinius ventilius, šiluma paskirstoma tolygiai“, - sakė D. Žukienė.

Gyventojai džiaugiasi ir sumažėjusiomis sąskaitomis už šildymą. Praėjusiais metais už dviejų kambarių buto šildymą D. Žukienė daugiausiai mokėjo 100 litų. Tačiau, pasak jos, renovacijai gyventojai pasiryžo ne tik dėl mažesnių sąskaitų.

„Mes ir anksčiau mažiau už kitus mokėdavome už šildymą. Galbūt dėl to, kad mūsų namas nuo pat pradžių buvo gerai pastatytas. Kai lygindavau savo ir kitų sąskaitas, mano visada būdavo mažesnės. Tačiau mūsų namo balkonai buvo labai aptriušę. Dabar po renovacijos jie yra visi vienodi ir labai gražūs“, - tikino bendrijos pirmininkė.

Visi modernizavimo darbai kartu su dokumentų ruošimu Žirmūnų gatvės 17 namo gyventojams užtruko apie dvejus metus. Dokumentų ruošimas užtruko apie 10 mėnesių, dar keli mėnesiai buvo išbraukti, nes žiemą darbai nevyko.

D. Žukienė tikina, kad labai svarbu surasti gerą rangovą ir projektuotojus. „Mes dirbome su labai gera komanda. Buvau reikli. Nuolat reikalavau, kad viskas būtų daroma gerai, net projektą keitėme, tačiau dėl visko pavyko susitarti ir viskas buvo atlikta kokybiškai. Dabar į konkursus dėl rangos darbų ateina labai mažai įmonių. Mūsų namo renovacijos konkurse iš pradžių buvo tik viena bendrovė, o paskui šiaip ne taip atėjo dar viena. Abi buvo per brangios mums, negalėjome viršyti investiciniame plane numatytos sumos, bet pavyko susitarti ir nusiderėti. Mums labai pasisekė“, - džiaugėsi moteris.

Dabar už daugiabučio modernizavimo darbus kas mėnesį gyventojai moka 60-70 litų, priklausomai nuo buto ploto. Tiek jie mokės 20 metų.

„Nuotaika visada puiki, kai pareini į gražų namą. Greta stovintis nerenovuotas namas atrodo tikrai prastai. Kaimynai mums pavydi“, - juokėsi D. Žukienė.

Iš viso Žirmūnų gatvės 17 namo modernizacija kainavo apie 1,4 mln. litų.