Justiniškės – viena iš vakarinių Vilniaus dalių. Rajonas nėra didelis, tačiau čia gyvena apie 30 000 gyventojų. Rajono plotas siekia 2,98 kv.km. Justiniškėse pasiklysti nesunku, nors čia vos trys ilgos gatvės – Justiniškių, Taikos ir Rygos.

Šioje Vilniaus dalyje galima rasti senąsias kapinaites. Justiniškių teritorijoje kadaise buvo du kaimai – Justiniškės ir Lūžiai. Kai kur dar galima rasti senų namų ar jų pėdsakų, apleistų sodų.

Justiniškėse veikia trys lietuviškos mokyklos. Reikšmingų objektų šiame miegamajame rajone nėra. Galima tik paminėti ramią vietą – už Justiniškių miestas baigiasi. Toliau vakaruose – pievos, kalvos, miškai ir Buivydiškių tvenkiniai.

Rajono kaimynystėje – Viršuliškės, Pašilaičiai ir Šeškinė.

Didžioji rajono dalis pastatyta XX a. devintajame dešimtmetyje, prijungus Justiniškių ir Lūžių kaimus prie Vilniaus miesto. Apie 1980-uosius pradėjo keltis pirmieji gyventojai. Čia vyrauja vieno tipo daugiabučių namų architektūra – penkiaaukščiai ir devynaukščiai pilki namai, padengti mažais akmenukais. Taip pat galima rasti ir septynis monolitinius daugiaaukščius.