Ateinantį antradienį Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčioje vargonų ir solistų Kristinos Zmailaitės bei Edmundo Seiliaus koncertu bus atidarytas festivalio ciklas "Sakralinės muzikos valandos".

Šio nemokamo ciklo koncertai sostinėje skambės antradienio vakarais. Organizatoriai žada, jog šiemet jis bus ypač įdomus - beveik visi vargonininkai improvizuos. Laukiama vargonininkų iš Lenkijos, Norvegijos ir kitų šalių, atlikėjų iš Pietų Korėjos, vieno iš geriausių berniukų chorų "Tiffino" iš Didžiosios Britanijos.

Organizatoriai tikina, kad visa festivalio programa vertinga ir įvairi - be kita ko, jame pasirodys talentingi jauni džiazo ir muzikantai ir iš Lietuvos, ir iš užsienio.

Rengėjai vienu iš įdomiausių projektų vadina "Portico Quartet" iš Didžiosios Britanijos pasirodymą. Tokiais egzotiškais instrumentais kaip hangai grojantis kolektyvas pristatys originalias džiazo kompozicijas. Taip pat laukiama atvykstant žinomas balades improvizuosiančių violončelininkų iš Latvijos "Melo-M" ir daugelio kitų.

Šiemet ketinama pristatyti ir šokių projektų - liepos 24-ąją ant Baltojo tilto numatomas valso vakaras, kitas šokių-koncerto vakaras "Nostalgiškoji bossa nova" rengiamas liepos pabaigoje. Jame su geriausiais Lietuvos džiazo muzikantais bei šv. Kristoforo kameriniu orkestru dainuos atlikėja Giedrė Kilčiauskienė.

Tradiciškai numatomas portugališkos fado muzikos koncertas, tiesa, jame šiemet dainuos ne moteris, kaip įprasta šiame žanre, o solistas Helderis Moutinho.

Festivalio metu taip pat bus koncertų, skirtų kompozitoriaus Fredericko Chopino (Frederiko Šopeno) gimimo 200-osioms metinėms, kai kuriuose iš jų laukiama naujų improvizacijų pagal F.Chopino kūrybą.

Sostinėje rengiamas ir į kitas šalies vietas išsiplėtęs Kristupo vasaros festivalis dėl sumažėjusio finansavimo 2010-aisiais atsisakė kai kurių tradicinių ciklų, tokių kaip Kristupo gitaros ar Kristupo klavyrai, tačiau kvies klausytojus į naujus projektus.

Kultūros ministerija šiemet festivaliui skyrė 100 tūkst. litų, tad iš viso numatomi 48 koncertai vietoj pernai buvusių 60.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją