Kiekvienas geros valios žmogus, norintis prisidėti prie sudėtingomis sąlygomis gyvenančių vaikų kalėdinių norų išsipildymo, gali šiame bokšte, esančiame prekybos ir pramogų centre „Ozas“, palikti savo dovaną.

„Pasistengėme, kad žmonėms būtų paprasčiau ir greičiau išpildyti vaikų svajones: tereikės atnešti vaikų trokštamą daiktą iš tų, kurių pavadinimai užrašyti ant bokšto, arba iš svetainėje Vaikusvajones.lt skelbiamo sąrašo, o prekybos centro darbuotojai dovaną supakuos ir išsiųs“, – sako vienas iš projekto iniciatorių Julius Gregorauskas. Jam antrina kitas projekto iniciatorius Andrius Čepkus, pridurdamas, jog visos į bokštą sudėtos dovanos bus vienu kartu išsiųstos į visus socialinės paramos centrus, tad vaikai savo išsvajotas dovanėles gaus vienu metu.

Projekto organizatoriai įsitikinę, kad bokšto dydis ir įspūdingas vaizdas turėtų jau iš toli patraukti žmonių dėmesį bei paskatinti nupirkti nors ir simbolinę dovanėlę vaikui. Bokštas pastatytas iš metalinių statybinių pastolių, aukštis siekia 13,5 m. Įmonė „Peri“ jį įrengė per vieną naktį, dar tris dienas jis buvo puošiamas. Vaikų svajonių bokštas stovės iki Trijų karalių.

Kasmet įgyvendinama apie 90 proc. vaikų kalėdinių svajonių, tačiau šiais metais tikimasi, kad projekto žinomumo augimas bei didėjantis žmonių geranoriškumas leis įgyvendinti visas surinktas svajones. Šiuo metu iš beveik 2,4 tūkst. surinktų svajonių įgyvendinti pasirinktos jau daugiau nei 80 proc. jų, tačiau naujos svajonės yra nuolat renkamos bei papildo projekto puslapį. Pernai projekto metu buvo surinkta daugiau nei 1,5 tūkst. svajonių.

Šiais metais išsirinkti svajonę projekto interneto svetainėje www.vaikusvajones.lt arba iš užrašytų ant bokšto ją galima įgyvendinti 3 būdais. Dovaną galima nupirkti pačiam ir įteikti pasirinktinai – arba tiesiogiai vaikui, arba palikti Svajonių bokšte. Taip pat galima paaukoti reikiamą sumą konkretaus vaiko svajonei, pervedant pinigus į tuo vaiku besirūpinančio socialinės paramos centro sąskaitą. Šio centro darbuotojai už paaukotą sumą nupirks dovanėlę ir įteiks vaikui.

„Vaikų svajonės“ – tai savarankiška iniciatyva, kuria siekiama išpildyti kuo daugiau sudėtingomis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Projekto svetainėje talpinamos 1-14 m. amžiaus mažųjų svajonės, kurias galima pildyti iki 2013 m. sausio 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją