Jeigu jūs netikite stebuklais – gali būti, kad perskaitę šią istoriją imsite galvoti kitaip. O ką galvojate apie žmogaus karmą? Juk sakoma, kad visi mes renkame „karmos taškus“, kuriuos kažkada kažkur galėsime išsikeisti į ką tik panorėsime. Yra daug taip sakančių. Tuo tiki ir Vilniuje, Žirmūnuose gyvenanti Galina Varanovič.

„Visą gyvenimą visiems kartojau, kad reikia daryti gerus darbus, kad privalom stengtis ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų. Nes už viską, ką esame padarę reikės atsakyti. Jeigu buvome geri – mums bus atlyginta, jeigu darėme blogus darbus – kentėsime“, – sako daug metų vaistinėje dirbusi, neseniai į pensiją išėjusi Galina.

Šešiasdešimt ketverių metų moteris trejus metus slaugė sunkiai sergančią, savarankiškai pajudėti negalėjusią kaimynę. Ruošdavo jai valgius, tvarkydavo namus, padėdavo apsiprausti, išklausydavo ir paguosdavo. Kartu judvi praleido daugybę valandų, drauge dienas pradėdavo ir užbaigdavo.

„Jos giminaičiai, kurių dauguma yra emigravę į užsienio šalis, manęs paprašė, kad kartais ją pažiūrėčiau, kad padėčiau atlikti svarbiausius darbus. Negalėjau atsisakyti, nes esu jautrios širdies žmogus“, - pasakoja Galina. Su kaimyne jos tapo geromis draugėmis. „Prisirišau prie žmogaus, pačiai būdavo sunku matyti, kaip ji kenčia. Paskutiniai gyvenimo metai jai buvo labai skausmingi“, – vos tvardo ašaras ji.

Deja, prieš tris savaites, gruodžio pradžioje nesulaukusi svarbiausių metų švenčių Galinos kaimynė išėjo anapilin. „Ji vis kartodavo man, kad kaip nors, kada nors man už viską padėkos. Dažnai meldėsi už mane. Labai norėjo, kad sulaukčiau kažkokios ypatingos dovanos“, – sako Galina. Pati nesitikėjusi, kad viskas įvyks taip greitai.

Ji nuolat perka „Teleloto“ bilietus, bet iki šiol laimėdavo tik smulkius piniginius prizus. Netrukus po kaimynės laidotuvių užbraukusi „kampus“ gavo kelis eurus. Už vieną jų ir nusipirko dar vieną bilietą, kuris po savaitės ir atnešė didįjį laimėjimą – naują automobilį „Nissan Juke“.

„Pasitikrinau bilietą internetu – rodo, kad automobilis. Bet nepatikėjau, jaučiausi kaip maišu per galvą gavusi. Nuėjau į parduotuvę, ten irgi pardavėja sako – Kalėdų stebuklas įvyko“, – atsigauti po laimėjimo dar negali ši moteris.

Laimėtoja

– Galina, papasakokite, kur pirkote šį bilietą? Gal tai kokia nors ypatinga vieta?, - paklausiau laimėtojos.
–„Paprastai pirkau, maisto prekių parduotuvėje šalia namų, kur ir visada. Bet žinote, man atrodo, kad nesvarbu, kur būčiau pirkusi, vis tiek man ta dovana kažkaip ateitų. Kaimynės dėka, čia jos atsiųstas automobilis. Tokie geri dalykai nebūna šiaip sau, viskas yra susiję“.

– Gerus darbus dažnai darote?
– „Yra tokie žmonės, kurie viską dėl kitų padarys. Dažnai gal ir pati apie save nepagalvoju, bet dėl savo artimo aš pasiruošusi daug kam. Man norisi suteikti džiaugsmą ir laimę. Todėl daug metų ir dirbau vaistinėje, konsultavau ligonius, išklausydavau juos. Manau daug žmonių man dėkingi, bent taip jaučiu“.

– Tai gal dar ne viskas? Netrukus laimėsite kotedžą ar milijoną?
– „Gali būti, gal čia tik pradžia. Nes aš ir toliau apie kitus galvoju. Automobilio nepasiliksiu sau – jį nusprendžiau padovanoti savo mylimam sūnui Andrejui“.

– O dėl jūsų ar kas nors daro tokius gerus darbus?
– „Mane myli žmonės, man to ir užtenka. Gerumas už gerumą. Matote, po to tokie laimėjimai ir atsitinka“.

– Galina, jaučiu mes ir ateityje susitiksime, jūs dar tikrai laimėsite.
– „Mano kaimynė buvo geras žmogus, ji dar daug ko man gali atsiųsti iš dangaus“.