„Sekmadienis buvo šiltas, saulėtas, tad su vaikais išėjome pasivaikščioti po miestą ir pasidžiaugti, koks šventiškai pasipuošęs Vilnius prieš Kalėdas. Pamatėme kalėdinio traukinuko pakaitalą – graudžiai atrodantį autobusiuką su nevykusiai priklijuota nykštuko kepure. Paklausiau vaikų, gal nori pasivažinėti, tačiau jie – nė iš tolo, nes visai neįdomu.

Dar bandžiau įkalbinti prasivažiuoti, bet jie buvo kategoriški: „Lauksim Kalėdų traukinuko“. Negelbėjo paaiškinimai, kad savivaldybė jo atsisakė. Vaikai vienas per kitą kartojo netikintys. Jie šventai tiki – Kalėdų traukinukas sugrįš, nes prieš Kalėdas būna stebuklų“, – toks skaitytojos Ievos laiškas pasiekė DELFI.

Moters teigimu, šis autobusiukas – tiesiog varganas ir visai nepavykęs pernai po miestą važinėjusio kalėdinio traukinuko pakaitalas.

Savo ruožtu socialiniame tinkle „Facebook“ jau plinta patyčios, nukreiptos į naują Vilniaus miesto šventinę transporto priemonę.

„Na, čia tikrai pasityčiojimas. Koks įdomumas autobusiuku pasivažinėti. Nedarykit gėdos“,

„Mes kaip tik vakar bevaikščiodami mieste vaikus bandėme įtikinti, kad čia – gražusis kalėdinis traukinys. Nepatikėjo“,

„Kaip karieta moliūgu pavirto! Graudu“, – savo komentarais po autobusiuko nuotrauka dalijosi internautai.

Yra šokiruota atsiliepimų: pati važiavau, viskas labai patiko

Savo ruožtu idėją sumaniusio UAB „Senamiesčio gidas“ projektų vadovė Vytautė Misiūnienė DELFI sakė esanti šokiruota tokių atsiliepimų.

„Juos rašo tie, kurie sėdi internete – patys nebandė, nieko nežino. Visi šį autobusiuką sieja su meru ir savivaldybe, tačiau tai yra visiškai individualus mūsų įmonės projektas. Savivaldybė su tuo nesusijusi. Turime kelias stoteles, pagalvojome, kad tai būtų smagi pramoga vaikučiams. Pati važiavau su vaiku, viskas labai patiko, visi vaikai labai patenkinti. Idėja patiko ir Turizmo informacijos centrui. Bet, aišku, mūsų supermamos komentarų negaili“, – komentuodama susidariusią situaciją šyptelėjo V. Misiūnienė.

Ji priminė, kad autobusiukas Vilniaus gatvėmis važinėjo ir praėjusiais metais.

„Jis nebuvo sukurtas tam, kad konkuruotų ar pakeistų kalėdinį traukinuką. Autobusiuke skamba įrašytos vaikiškos pasakos („Ledinukas“, „Kaip vilkas uodegą prišalo“...), dainelės – įrašas yra 25 min. trukmės. Tai visai kitokio pobūdžio, atskiras projektas. Autobusiukas važiuoja nuo Katedros aikštės iki Rotušės, prasuka pro gražiausias gatveles“, – džiaugėsi V. Misiūnienė.

Sakė nesulaukusi jokių neigiamų atsiliepimų

Jos teigimu, žinia apie autobusiuką penktadienį buvo paskelbta tik feisbuke, tačiau per dvi savaitgalio dienas juo jau spėjo pasivažinėti daugiau nei 80 vaikų.

„Nebuvo nė vieno neigiamo atsiliepimo iš šią pramogą išbandžiusių žmonių. Kalbėjau ir su vairuotoju, jis taip pat sakė nesulaukęs jokių blogų įvertinimų – tik teigiamų arba žmonės nieko nesakė“, – sakė „Senamiesčio gidas“ atstovė.

Paklausta apie autobusiuko dizainą, kuris DELFI skaitytojos buvo apibūdintas kaip „graudus“, V. Misiūnienė gynėsi, kad nieko įmantresnio padaryti negalima, kai pasivažinėjimo kaina – vienas euras.

„Tai yra pačių mūsų investicija. Aišku, visą tai galima būtų tobulinti, tačiau tuomet reikia skirti lėšų dizainui. Mes tiesiog norėjome suteikti džiaugsmo tiems, kam jo norisi. Manau, bus ir teigiamų atsiliepimų. O pavyduoliai, taip sakant, tegu rašo ir daro, ką nori. Mums nuo to niekas nesikeičia“, – aiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)