Televizijos bokštą kasmet apjuosia 32 girliandos, kurios yra tvirtinamos 165 metrų aukštyje. Bendras jų ilgis siekia per 6 kilometrus.

Tradicija tapusį projektą finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė, elektrą teikia ir girliandų kabinimo darbais prisideda bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras.

Įmonės komunikacijos vadovė pasakoja, jog kartais dėl sniego ar stipraus vėjo tenka pristabdyti darbus, tačiau iki numatytos datos darbus pavyks atlikti. Jos teigimu, patirties sukaupta labai daug, ir visi puikiai žino, ką ir kaip daryti, tačiau niekada tai nebuvo ir nebus tik eiliniai darbai - jie visada skleidžia šventinę nuotaiką.

Stilizuota, didžiausia Europoje Kalėdų egle Vilniaus televizijos bokštas taps 14-tą kartą. Pirmąjį kartą ši idėja buvo įgyvendinta 2000 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)