Tokios pramogos festivalio „Kalėdos sostinėje“ programoje pasirodo pirmą kartą. Renginyje sutiktas vilnietis Egidijus teigia, kad čiuožti dar nemoka, tačiau mano, kad tai – mažiausia problema.

Po atviru dangumi esanti čiuožykla yra 20 metrų pločio ir 40 metrų ilgio. Šalia čiuožyklos esantis Lukiškių aikštės fontanas renginio metu virto vandens, šviesos ir stiklo instaliacija: žiemos sezonui jis taip pat atsinaujino ir renginio dalyvius pasitiko nauju įvaizdžiu.

Čiuožyklos atidarymo renginyje nuo 17 val. vyko dailiojo čiuožimo šokėjų pasirodymai, sporto klubo „Sidabrinė pačiūža“ speciali programa, Vilniaus dailiojo čiuožimo klubo „Ledo magija“ sportininkių pasirodymas. Taip pat renginyje pristatyta Lietuvos Kerlingo asociacijos programa, kurios metu vilniečiai susipažino su bavarišku akmenslydžiu.

Renginyje pasirūpinta ir tais, kurie čiuožti dar nemoka – čiuožimo pamokas pravedė „Hockey Punks Academy“ ir Meksikos rinktinės puolėjas Hector Majula.

Čiuožykla darbo dienomis veiks nuo 12 iki 22 val., o savaitgaliais kiek ilgiau – nuo 10 iki 22.00 val. Taip pat darbo dienomis kalėdinėje čiuožykloje vyks nemokamos ledo ritulio, čiuožimo bei kerlingo pamokėlės. Čiuožimo seanso su savomis pačiūžomis kaina – 2 eurai, o čiuožimo seanso su čiuožykloje nuomotomis pačiūžomis kaina – 3 eurai.

„Kasdien tenka prasieiti Gedimino prospektu iki darbo. Smagu, kad vakarais galėsiu paprastai šokti į pačiūžas ir atsipalaiduoti. O ir šiaip čia didelis žmonių srautas – tikiuosi, kad visi čiuožykla draugiškai pasidalins“, – emocijomis dalinasi Egidijus.

Su draugu Lukiškių aikštėje sutikta Akvilė sako, kad tokios pramogos reikėjo jau seniai.

„Man patinka tai, kad, net ir neturėdama savo pačiūžų, čia galėsiu čiuožinėti už palyginus nedidelę kainą. Visada gerai, kai kažkas naujo atsiranda – dabar miesto centre atsiras smagaus kalėdiško judesio“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)