Remiantis ataskaita, kurią parengė „Governors Highway Safety Association“, kiekvienais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose dėl vairavimo pervargus įvyksta per 328 tūkst. eismo įvykių, maždaug 6400 jų baigiasi mirtimi.

Tik pagalvokite – vien todėl, kad kažkas neišsimiegojęs sėdo prie vairo, žūsta žmonės. Tik įsivaizduokite: avarijoje, kurią sukėlė vakar iki paryčių serialą žiūrėjęs ar po barus trankęsis asmuo, žūsta jums artimas žmogus. Pasibjaurėtinas jausmas, tiesa?

Priežasčių, kodėl žmonės neišsimiega naktį, apstu: tai ne tik pasisėdėjimai su draugais, bet ir viršvalandžiai, stresas, galbūt darbas pamainomis ar krepšinio rungtynės paryčiais. Visos šios aplinkybės gali lemti tragediją.

Pridėkite dar šiek tiek greičio, kokį nors objektą, bent akimirkai galintį nukreipti dėmesį, nelygų kelią ar kokią kitą smulkmeną, ir štai jums mirtinas kokteilis, galintis pasibaigti mažų mažiausiai avarija, o blogiausiu atveju netgi kainuoti gyvybę.

2015 metų ataskaita atskleidė, kad bent kartą gyvenime prie vairo užsnūdo kas septintas vairuotojas. Turėkite omenyje, kad tikroji situacija gali būti blogesnė, nes tokį dalyką prisipažinti nori tikrai ne kiekvienas.

Problema tokia opi ir paplitusi, jog, anot ekspertų, kiekvieną dieną prie vairo apsnūdę sėda nė daug, nė mažai – net 84 mln. amerikiečių. Net trečdalis vairuotojų prisipažino, kad apsnūdę vairuoja bent kartą per mėnesį. Dažniausiai taip elgiasi jauni vairuotojai. Ir tai visai nieko keisto, nes būtent jauni žmonės dar nemoka ar paprasčiausiai nenori objektyviai vertinti savo galimybių.

Specialistai tvirtina, kad jauniems žmonėms prieš vairavimą būtinas 8-10 valandų miegas, o vyresniems žmonėms pakaktų ir 7-9 valandų. Išvada: žinote, kad teks vairuoti? Išsimiegokite. Bent 8 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)