aA
Kol Nacionalinė šefų rinktinė kartu su „City Chef“ virtuvės šefu ir recepto autoriumi Artūru Samavičiumi rungiasi dėl antrų medalių, kviečiame pasigaminti išskirtinai gardų burgerį. Prižadame – abejingų neliks!

Black Angus jautienos ir čioriso mėsainis

Reikės:

  • 1 vnt. brioche sviestinės bandelės
  • 35 g naminio rūkytų jalapenų majonezo (kaip jį pagaminti, žiūrėkite ČIA)
  • 25 g Aisbergo salotų
  • 30 g pomidorų
  • 20 g marinuotų agurkėlių
  • 150 g sausai brandintos maltos Black Angus jautienos + druskos/pipirų
  • 100 g maltos čioriso dešrelės mėsos
  • 40 g lydyto ghi sviesto (receptūra – žemiau)
  • 40 g čederio sūrio
  • 40 g šoninės
  • 30 g baltų svogūnų
  • 150 g virtos, gruzdintų arba keptų naminių bulvių (receptūra – žemiau)

Gaminimas:

  1. Jautienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, išverskite iš čioriso dešrelės mėsą, suformuokite maltinukus ir kepkite įkaitintame aliejuje arba su „ghi“ lydytu sviestu iš abiejų pusių – jautienos apie 3 min. iš abiejų pusių, čioriso ilgiau. Kad gerai iškeptų, ant abiejų maltinukų patepkite lydyto sviesto.
  2. Šoninę ir baltą svogūną galima kepti prieš arba kartu su maltinukais. Sumažinkite kaitrą, sudėkite ant jautienos maltinuko viršaus čederio sūrį, čioriso maltinuką, keptą šoninę, keptus svogūnus ir išjungę kaitrą palaukite, kol išsilydys sūris.
  3. Kol mėsainiai kepa, bandelę perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių keptuvėje su šlakeliu lydyto sviesto.
  4. Užtepkite naminį majonezą ant abiejų bandelių, sudėkite paeiliui: salotas, pomidorus, agurkėlius, maltinukus kartu su sūriu, šonine ir svogūnais.

Virtos, gruzdintos arba keptos naminės bulvės

Reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 500 ml rapsų aliejaus (galima naudoti keletui kartų)
  • druskos

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves ant silpnos ugnies, vidus turi likti kiek kietesnės, kad nesuirtų. Atvėsinkite. Tuomet pirštais atsargiai padalinkite į kelis gabalėlius gruzdinimui arba kepimui keptuvėje su „ghi“ lydytu sviestu.
  2. Gruzdinimui: įkaitinkite prikaistuvyje (~175 °C) rapsų aliejų ir atsargiai mažomis porcijomis sudėkite bulves. Kepkite apie 3 minutes arba tol, kol jos pasidarys švelniai gelsvai rudos. Išimkite bulves ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriniu rankšluosčiu, ir pagardinkite jūros druska.

Lydytas ghi sviestas

Reikės:

  • 200 g 82% riebumo sviesto

Gaminimas:

  1. Visą sviestą sudėkite į prikaistuvį ir jį kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Užviręs sviestas suputos, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite toliau, verdant kaupsis putos. Kartais verdantį sviestą pamaišykite, putų pašalinti nebūtina. Paruoštas lydytas sviestas turi būti aukso spalvos. Jei sviestas šviesiai geltonas, jį dar pavirkite, neperkaitinkite iki tamsiai rudos spalvos.
  2. Ataušinkite sviestą, perkoškite per tankų sietelį.

Indą su lydytu sviestu galite laikyti kambario temperatūroje. Naudojant lydytą sviestą, kepimo metu jis nedegs, jį galima naudoti visur, kur yra naudojamas tradicinis sviestas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Po kalinių egzekucijos Pravieniškėse – nuosprendis įkalintiems žudikams (44)

Vadinamąsias „naujokų krikštynas“ Pravieniškių pataisos namuose surengę ir iš kitų...

Teisėjų korupcijos byloje aiškėja pirmosios kardomosios priemonės: verslininkų sąrašas plečiasi papildyta 13:35 val.  (1261)

Vilniaus miesto apylinkės teisme ketvirtadienį toliau teikiami prašymai suimti teisėjų korupcijos...

Dviejų vaikų tėvą pražudęs girtas Komksių įmonės vairuotojas siunčiamas už grotų: atsakomybė krito ir įmonei (1)

Motociklu pas šeimą į Palangą važiavęs vyras antro savo mažylio taip ir nebeišvydo. Komskių...

VRK panaikino Malinausko neliečiamybę papildyta (96)

Vyriausioji rinkimų komisija ( VRK ) ketvirtadienį panaikino Druskininkų mero Ričardo Malinausko...

Žemaitaitis: Prezidento rinkimams juodoji pusė ruošia visai kitą scenarijų (217)

„Žmonės dažnai „Tvarką ir teisingumą“ sieja su korupcija“, – sako partijos pirmininkas...

Futbolo federacijos biudžete – milijoninės skolos, jungiamas taupymo režimas laukia dar vienas VMI patikrinimas (51)

„Buvo ir tokių dienų, kai federacijos sąskaitoje tebuvo vos 1000 eurų, norėdami atleisti...

Kaip išsirinkti tinkamus džinsus: 5 taisyklės, kuriomis privalai vadovautis ir esminės klaidos! (11)

Artėjant pavasariui vis opesniu klausimu tampa kasmetinis garderobo atnaujinimas. Dažniausiai jis...

Vos trejų dukra nori dažytis ir avėti aukštakulnius: leisti ar drausti? (40)

Daugeliui tėvų, auginantiems mergaites, anksčiau ar vėliau tenka pamatyti tokį vaizdą: raudonai...

Kadaise dažnai pajūryje sutinkamas paukštis iš Lietuvos pasitraukė: kas jį išvijo iš mūsų šalies? (2)

Lietuva gali pasigirti ne tik vietinėmis paukščių rūšimis, bet ir svetimšalėmis, kurios į...

Raudona ar balta mėsa: ką privalome žinoti ne tik renkantis, bet ir gaminant (4)

Visais laikais mėsa ir jos gaminiai kėlė daugybę diskusijų. Tiesa, mitybos specialistai tikina,...