Šiais metais jau įvyko keturios gurmaniškų skonių šventės – viešbutyje „Novotel“ (Vilnius), „Vytautas Mineral SPA“ (Birštonas), restorane „Siesta“ (Kaunas) ir restorane „Amandus“ (Vilnius). Šefų rinktinė ruošia tris patiekalus, kurie bus ir varžybose – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Prie patiekalų pasiūlomi ir derantys gėrimai.

Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais

„Šios vakarienės mūsų komandai yra puiki proga treniruotis ART stalo ir karštosios virtuvės rungtims, kai šeši mūsų komandos šefai turi pagaminti tris patiekalus po 110 vienodų porcijų. Žinoma, treniruočių vakarienes darome šiek tiek mažesniam kiekiui žmonių, tačiau iššūkį vis tiek jaučiame“, – pasakoja virtuvės šefas Darius Dabrovolskas.

Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais

Pirmosios vakarienės metu su Lietuvos šefų komanda dalyvavo ir švedų virtuvės meistras Douglasas Spiikas. Nacionalinių komandų trenerio ir modernios gastronomijos žinovo sąraše – ne vienas pripažintas apdovanojimas: pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ jis iškovojo auksą, pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2016“ – sidabro medalį. D. Spiikas yra „WorldChefs“ sertifikuotas teisėjas, 2014 m. išrinktas į Pasaulio asociacijos meistriškumo šefus.

Lietuvių paruošiamojoje vakarienėje virtuvės meistras teigė, kad dirbti su Lietuvos rinktine jam yra vienas malonumas: komandos nariai ne tik itin talentingi, bet ir darbštūs, uoliai siekiantys tobulinti patiekalų skonius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)