Paklaustas, kokį lietuvišką patiekalą Vytaras nusprendė gaminti Australijoje, jis pasakojo, jog svajoja iškepti žemaičių blynų ant grotelių.

„Bet čia kaip su naujagimiu. Iki jam gimstant galvoji, kad jį pavadinsi vienaip, bet kai pamatai gyvai, kartais tas sugalvotas vardas visai nebetinka“, - prieš išvykdamas sakė V. Radzevičius. Jam antrindamas Martynas Starkus pastebėjo, kad grotelėms bus naudojami kengūros šonkauliai.

Kaip vyrai tarė, taip ir padarė. Vytaras savo kulinarinę rubriką „Pasaulio puodai“ perkėlė į saulėtą australišką paplūdimį. Jis ant jūros kranto nusprendė pagaminti žemaičių blynus. Tik vietoje kengūros šonkaulių pasirinko kengūros mėsą.

Be įprastinių ingredientų, reikalingų žemaičių blynams gaminti, V. Radzevičius panaudojo kengūros faršą.

„Kadangi žemaičiai yra šiokie tokie separatistai, o Australija taip pat linkusi link separatizmo, viską gaminsime pagal vietines tradicijas“, - sakė žurnalistas.

Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionės "Visos Australijos dulkės" akimirka, facebook.com/TVkeliones nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)