– Pirmadienį pristatėte savo dainos vaizdo klipą? Kokių vertinimų sulaukėte? (Klipas sulaukė įvairių vertinimų dėl jame parodomo dviejų vyrų bučinio – DELFI)

Monika: Beje, tie vaikina, kurie filmavosi klipe nėra homoseksualūs.

Vaidas: Tai dar vienas puikus įrodymas, kad žmonės linkę teisti iš anksto. Aš labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Džiaugiuosi, kad pirmieji Lietuvoje į savo vaizdo klipą įdėjome vyrų porą, kuri bučiuojasi. Tai dar vienas pareiškimas, kad pagaliau kapstomės iš to siauro mąstymo ir einame į atvirus naujus laikus, kurie seniai jau vyrauja vakarų Europoje. Su tokiu klipu mes nieko nenustebintume net Latvijoje.

Visi sako, kad tai viešųjų ryšių akcija. Duok Dieve, kad ši akcija pramuštų kelius tolerancijai, meilei. Atsiliepimai iš kitų šalių labai geri. Viskas paprasta. Toks ir mūsų požiūris.

Monika: Žmonėmss reikia suprasti, kad žmonės patys žino, kokie jie yra iš tikrųjų.

– Kaip sekasi ruoštis „Eurovizijai“? Ar dar tebevyksta kūrybinis procesas, ar jau glūdinate paskutinius šokio žingsnelius? Ar jau suformuota visa komanda?

Vaidas: Kai gludini galutinį rezultatą, visuomet atsiranda naujų idėjų ir naujų potėpių. Bet šiaip, tai labiau glūdiname nei kuriame.

Monika: Visą komandą, kuri su mumis dirba, išsirinkome jau kitą pirmadienį po „Eurovizijos“ finalo. Sėdėjome biure ir jau turėjome sąrašą. Pirmadienį vakare jis jau buvo patvirtintas. Pasirodymas visas jau yra sugalvotas.

– Kas kartu su jumis pasirodys ant scenos?

Vaidas: Bus 4 pritariantieji vokalistai.

Monika: Su mumis į Vieną važiuos Rūta Žibaitytė, Justė Kraujalytė, Dainotas Varnas ir Jurijus Veklenko.

– Ar kasdien repetuojate?

Vaidas: Stengiamės kasdien, bet ne visada pavyksta. Yra įvairių papildomų darbų, kurie pamaišo repeticijoms.

Monika: Kasdien galbūt būtų per daug. Taip, mes turime užsiėmimų su režisieriumi, su vokalo pedagoge Viktorija Kalpokaite. Dar vėliau prisidės aktorės patarimai. Paprašėme, kad padėtų susidėlioti geriau pasirodymo akcentus. Veiklos pakankamai.

– Gal dienotvarkėje atsirado specialių užsiėmimų prieš išvyką? Pradėjote užsiiminėti jogą ar dažniau lankyti bažnyčią?

Monika: Labai smagiai ruošiamės su vokalo pedagoge. Vakar dainuodami, turėjome daryti pritūpimus ir bėgimo pratimus.

Vaidas: Mūsų vokalo mokytoja įtraukia papildomo fizinio pasirengimo į pamokas. Padusti yra lengva, ypatingai toje scenoje (Vienoje – DELFI), nes ji bus labai didelė. Fizinė ištvermė labai reikalinga.

– Ar nekamuoja naktimis košmarai apie konkursą? Monika, ar nesapnuoji, kad atsisega suknelės sagos?

Monika: Parinkome tokį suknelės modelį, kad sagų ties viršutinė kūno dalimi nebūtų (juokiasi). Bet košmarai nekankina, tik sapnuoju žmones, su kuriais dažnai būnu prieš konkursą.

Vaidas: Esi mane sapnavusi? (juokiasi).

Monika: Esu ir tave sapnavusi, ir pritariančiuosius vokalistus, repeticijas.

– Visiems įdomu, kaip ketinate elgtis su sceniniais kostiumais – laikysite paslaptyje iki paskutinės minutės ar pasitarsite su tautiečiais prieš išvykdami?

Vaidas: Tiesą sakant, esame sugalvoję akciją su drabužiais, prie kurios galės prisidėti kiekvienas norintis.

Monika: Norime, kad mūsų drabužiai patiktų visiems. Žmonės galės prisidėti prie drabužių gamybos.

Vaidas: Kad po to nebūtų jokių papildomų niuansų. Tauta mus išrinko, lai tauta ir prisideda prie mūsų pasirodymo. Norinčių yra daug, sulaukiame daug pasiūlymų. Kartais labai juokingų.

– Pavyzdžiui, kokių?

Vaidas: Kartą mums pasiūlė pasiimti ant scenos iliuzionistą, nes „juk žmonės labai mėgsta magiją“.

– Kuo pasirodymas Vienoje skirsis nuo pasirodymo „Eurovizijos“ finale Lietuvoje?

Vaidas: Svarbu, kad jausmas nesikeistų. Svarbu, kad pojūtis būtų toks pat. Po finalinio pasirodymo sulaukėme labai daug komentarų, kad finale dainavome kitaip negu pusfinalyje. Taip ir buvo. Grįšime prie pirmojo pusfinalio dainavimo. 

Buvome pakeitę kai kuriuos dalykus ir tai žmonėms įstrigo. Komentarų sulaukėme tiek iš lietuvių, tiek iš užsienio klausytojų. Visi prašo, kad dainuotume pirmą kartų atliktą variantą. Kaip klausytojams atrodo mieliau, taip ir bus. Mus tokius išrinko, todėl apsikrauti papildomais salto ir iliuzionistais nėra reikalo.

– Dar vienas tradicinis klausimas po finalo – ar sulaukėte Mios sveikinimų?

Vaidas: Labai sveikiname Mia su artėjančiomis vestuvėmis. Labai sveikiname, labai mylime ją. Ačiū Dievui, kad jai nusišypsojo sėkmė surengti vestuves šiemet. Kas būtų, jei būtų išvažiavusi į „Euroviziją“? Labai džiaugiamės už ją.

Monika: Tikimės sulaukti kvietimo į vestuves (šypsosi).

– Nejaugi likus mėnesiui dar nejaučiate jokios baimės ir jaudulio?

Vaidas: Nėra jokios baimės. Praėjusį savaitgalį mes patyrėme tokią baimę...

Monika: Patyrimą įvertinčiau 13 balų iš 10. Filmavome paskutinę dalį „eurovizinio“ atviruko ir turėjome tokią užduotį, kad nebežinau, kas dar gali būti baisu šiam gyvenime.

Vaidas: Iš tikrųjų. Atvirukas bus parodytas prieš mūsų pasirodymą gegužės 21 dieną, o po to pasidalinsime ir užkulisiais. Dabar negalime idėjos atskleisti pagal jų taisykles. Organizatoriai nori, kad būtų staigmena visiems. Bus dar viena razina, dėl kurios bus fainai žiūrėti pirmąjį pasirodymą.

Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės vizitas DELFI redakcijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)