Šiuo metu butas, kuriam dizainerė sukūrė interjerą, yra parduodamas už 114 360 eurų. Buto plotas – 45.91 kv.m. Specialistė įsitikinusi, kad nuo nulio įrengė jaukius, bene kiekvienam naujakuriai patiksiančius, namus. Būsto įrengimas su apdaila atsiėjo maždaug 27 tūkstančius eurų. Tuo tarpu patį interjerą įrengti kainavo maždaug 14 tūkstančių eurų.

Dizainerei pirminius planus teko keisti, kadangi vizualizacijos buvo sugalvotos trijų kambarių butui, tačiau profesionalė sumanytą interjerą pritaikė ir kiek mažesniam dviejų kambarių būstui.

„Interjeras yra klasikinis su skandinaviško interjero priemaišomis, todėl kad, mano manymu, kai darai objektą nežinia kam, klientas yra nežinomas, tai butas turėtų būti kuo labiau neutralus. Aš esu moderniosios klasikos mėgėja. Praktiškai mano visi interjerai yra kuriami būtent tokiu stiliumi, tikrai nemėgstu kažkokių drastiškų sprendimų ar spalvų. Tai šitas butas puikiai tą ir atspindi“, – teigia buto interjerą kūrusi dizainerė M. Noreikienė.

Dizainerės teigimu, įrengtame bute galėtų gyventi dviejų žmonių šeima. Interjeras turėtų labai patikti moterims, kurios dėmesį atkreipia į smulkias dizaino detales – užuolaidų klostes, mielas smulkmenas ant lentynų bei spintelių rankenėles. Pastarosioms dizainerė skyrė labai daug dėmesio.

„Rankenėles užsakiau vienoj įmonėj, kuri iš tiesų prekiauja santechnika ir tiesiog užsakinėdama santechniką šitam butui pamačiau, kad pardavėjas pradėjo vežti tokias rankenėles iš Olandijos. Jos yra rankų darbo, kiekviena rankenėlė yra skirtinga – viena vienaip patrinta, kita kitaip“, – pasakoja pašnekovė.

Visame dizainerės kurtame interjere vyrauja žemės spalvos, taip pat neutralūs žalsvi ir melsvi atspalviai. M. Noreikienė įsitikinusi, kad švelnūs gamtos motyvai taip pat gali būti priskirti amžinai klasikai. Specialistė savo kurtame interjere pasirinko romantiškus tapetus su paukšteliais bei pakabino paveikslą su drugiais.

„Brangiausia, aišku, buvo baldai. Mano manymu, svarbiausi du baldai bute yra lova ir stalas, ką mes daugiausia naudojam ir iš ko mes tikimės patvarumo bei ilgaamžiškumo“, – vardija pašnekovė.

Vis dėlto dizainerė išlaidavo tik pagrindiniams svarbiausiems baldams. Supratusi, kad norimi prašmatnūs ažūriniai sieninių lentynų laikikliai kainuoja labai brangiai, specialistė juos pakeitė įprastais laikikliais, kurie dažniausiai naudojami metalinėms virtuvių lentynėlėms.

M. Noreikienė įsitikinusi, kad norint įrengti amžinai madingą interjerą svarbiausia nepersistengti ir rinktis neutralias spalvas bei medžiagas. Anot jos, nykų interjerą visada pagyvinti gali mielos nuotraukos, gėlė ar net obuoliai ant stalo.

Jūsų vertinimui pateikiame ir dizainerio sukurtų vizualizacijų bei jau įrengto interjero palyginimą:

Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)