Lietuvoje elektros neturi 10 tūkst. vartotojų

Sekmadienio naktį kilusi audra sutrikdė elektros tiekimą kai kuriuose šalies regionuose. Sekmadienio 8 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs 10 tūkst. elektros vartotojų.
Daugiausia – 8 tūkst. - vartotojų be elektros buvo Klaipėdos regione, 2 tūkst. vartotojų elektros neturėjo Kauno regione.

„Gedimus daugiausia lėmė smarkaus vėjo padariniai - nutrauktos oro linijos, ant jų virtę medžiai ar šakos“, - rašoma bendrovės „Lesto“ pranešime.

„Lesto“ teigia pasitelkusi maksimalias pajėgas gedimams šalinti, gedimus šalins tiek „Lesto“, tiek rangovų darbuotojai.

„Siautėjant vėjui, prašome gyventojų būti atsargiems ir nesiartinti prie elektros oro linijų. Pastebėjus nutrauktą elektros oro liniją ar ant jos užvirtusį medį prašome apie tai pranešti gelbėtojams ar „Lesto“ trumpuoju telefonu 1802“, - pranešė bendrovė.

Klaipėdoje vėjas nuvertė du apšvietimo stulpus

Klaipėdoje siautėjantis uraganinis vėjas sekmadienį nuvertė du apšvietimo stulpus. Šeštadienį vakare dėl vėjo nuvirtęs medis apgadino automobilį „Mazda 323“. Apie nukentėjusius žmones pranešimų negauta.

Ugniagesiai gelbėtojai nuo 6 val. ryto sekmadienį jau 36 kartus vyko šalinti dėl stipraus vėjo nuvirtusių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Klaipėdos, Palangos, Neringos, Tauragės, Telšių, Jurbarko, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Klaipėdoje siautėjantis uraganinis vėjas sekmadienį nuvertė du apšvietimo stulpus. Šeštadienį vakare dėl vėjo nuvirtęs medis apgadino tris automobilius.

Vėjas taip nuvertė kaminus, nuplėšė skardas. Apie nukentėjusius žmones pranešimų negauta.

Klaipėdoje uoste dėl uraganinio vėjo ribojama laivyba

Per sekmadienio naktį siautėjusį uraganinį vėją incidentų Klaipėdos uoste neužfiksuota, tačiau dėl saugumo ribojama laivyba. Nuo šeštadienio vakaro darbą nutraukė Senoji Smiltynės perkėla, pranešė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.

Didžiausias vėjo greitis uoste užfiksuotas sekmadienį 5 val ryte - uraganas buvo pasiekęs 34,8 metrų per sekundę greitį.

Į Vokietiją ir į Švediją neišplaukė didieji jūriniai keltai. Įplaukti į uostą laukia 9 laivai, iš jų du tanklaiviai. Kai siautėja vėjas, stipresnis nei 20 metrų per sekundę, kiekvienu konkrečiu laivo plaukimo, švartavimo, atšvartavimo ir peršvartavimo klausimu sprendžia uosto kapitonas, atsižvelgdamas į hidrometeorologines sąlygas.

„Kaip ir reikalauja taisyklės, prie laivo - dujų saugyklos „Independence“ budi du vilkikai“, - rašoma pranešime.

7 val. duomenimis, siautėjančio vėjo greitis siekia 30 metrų per sekundę. Prognozės rodo, kad toks stiprus jis išliks iki pat vakaro. 

Sekmadienį iki vakaro išliks audringi orai

Sekmadienio naktis buvo labai vėjuota ir ypač smarkūs vėjai siautė šalies vakariniame pakraštyje. Čia naktį pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai kai kur viršijo 30 m/s greitį, taigi jau pasiekė, galima sakyti, uraganinį greitį, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Temperatūra buvo teigiama, svyravo nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos. Krituliai irgi buvo mišrūs - lijo ir krito šlapdriba.

Sekmadienį labai aktyvus Atlanto ciklonas bus šalia Lietuvos, tad didesnę dienos dalį išliks audringi orai, teigė sinoptikas V. Sakalauskas. Vakariniame šalies pakraštyje pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai ir toliau sieks 28-32 m/s. O virš jūros vėjas gali būti ir dar smarkesnis.

Vakarop vėjas turėtų rimti. Protarpiais kris krituliai – tai ir lietus, ir šlapdriba. Bus 1-3 laipsniai šilumos, prie Baltijos 4-5 laipsniai šilumos. Kai kur tykos plikledis.

Pirmadienį orai bus truputėlį ramesni, tačiau vietomis dar išliks vėjo gūsiai iki 15-20 m/s. Krituliai taip pat kris mišrūs: galima tikėtis ir sniego, ir šlapdribos, ir lietaus. Naktį daug kur pašals iki 0-3 laipsnių šalčio. Tik vakariniame pakraštyje išliks 0-2 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra pasieks 0-5 laipsnius šilumos.

Panašu, kad ir kitą savaitę orus lems Atlanto ciklonai. Tad iš vakarų į Lietuvą atkeliaus drėgni su krituliais orai, retkarčiais sustiprės vėjas iki 15- 20 m/s, bus šilta. Kurią nors naktį gal simboliškai ir pašals, tačiau dienomis turėtų vyrauti teigiama temperatūra, prognozavo V. Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)