Atvykusius svečius sutikusi Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkė Audronė Gaižutienė išskyrė tarpvalstybinių institucijų dialogo naudą ir kvietė diskusijomis atrasti naujų profesinės veiklos žinių.

Susitikimo metu svečiai domėjosi elektroninių priemonių naudojimo teismo procese klausimais, bylų skirstymo ir nagrinėjimo ypatumais, teisėjų darbo krūviu, teisme vykdoma mediacijos procedūra.

Taip pat diskusijoje buvo aptartas visuomenės pasitikėjimą teismais lemiančios priežastys.

Užsienio teisėjų vizitą uostamiesčio teisme organizavęs Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos valdybos narys, Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas Egidijus Mickevičius pasidžiaugė, kad susitikimo dalyviams pavyko ne tik išsamiai pažinti kitos valstybės teismų sistemą, bet ir toliau išlaikyti glaudžiai plėtojamą Lietuvos ir Gruzijos bendradarbiavimą.

Po diskusijos kolegoms iš svetur buvo surengta ekskursija po teismo patalpas. Svečiai aplankė teisėjų ir teisėjų padėjėjų kabinetus, teismo posėdžių salę.

Joje buvo pademonstruota ir prieš dvi savaites įdiegta vaizdo konferencijos įranga, suteikianti galimybę vykdyti asmenų apklausas nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją