Keturias dienas vyksianti mugė šiais metais vyksta 2,5 tūkstančių kvadratinių metrų patalpoje, Teniso arenoje. Prekeiviai džiaugiasi, kad nereikia šalti nei jiems, nei lankytojams, tad ir nuotaikos visų kur kas geresnės.

Tiesa, išleisti labai daug pinigų lankytojai sako neketinantys. DELFI kabinti žmonės atvirauja, kad tik patiems artimiausiems skiria kur kas didesnes sumas. Štai viena pora sakė, kad artimiausiems nupirko bilietus, o į mugę atėjo gražių ir originalių smulkmenėlių prie dovanų. Su dukra pinigines apžiūrėjusi mama sako, kad dovanai paskyrė apie 20 eurų. Dar viena pora sakė, kad planavo išleisti apie 50 eurų šventinio stalo skanėstams, o dovanas paruošę jau gerokai anksčiau.

Prekeiviai pastebi, kad žmones į mugę atvilioja noras surasti kažką itin originalaus ir kartais net labai asmeniško. Tad viešnios iš Baltarusijos čia pat prekiauja šamanės sukurtais amuletais, runomis, žvėrių letenėlėmis.

Gruodžio 20 - 23 dienomis vykstančioje didžiulėje kalėdinėje mugėje galima ne tik apsipirkti, bet ir pažaisti. Čia pat vietoje savo kurtus žaidimus pristatantis vyras teigia, kad dauguma žaidimų tinka dovanoti ištisus metus ir bet kokia proga. O tiems, kurie atviresni naujovėms, siūlo čia pat išbandyti savo jėgas ir pasivaržyti, kam tiksliau pavyks pavaizduoti nuotaiką ar sukurti skulptūrėlę.

Įsigijus prekę, kūrybinių dirbtuvių studijos meistrai siūlo ją čia pat ir supakuoti patiems arba su dekoro profesionalų pagalba. Taip pat veikia užsiėmimai šeimoms su vaikais. Kol tėveliai rinks dovanas, mažieji gali išmėginti laipiojimo sienelę. Stalo žaidimų mėgėjai savo jėgas gali išmėginti dalyvaudami stalo žaidimų turnyruose mugės metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)