Olimpiadų bėgikai jį naudoja pergalingam bėgimui įsivaizduoti; verslininkai įsivaizduoja pasirašantys svarbų sandorį; suaugusieji mintyse piešia ramų ir laimingą gyvenimą. Tyrimai rodo, kad jūs galite pagerinti bet kokią savo gyvenimo dalį, jei tik skirsite laiko rezultatui, kurio trokštate, įsivaizduoti.

Vizualizaciją galima naudoti vaiko atminčiai pagerinti, rašo www.articles-collections.com. Kaip? Pasinaudojant vaizdų galia įrašyti informaciją į smegenis, kad prireikus ji iškart būtų atgaminta. Kai vaikas kažką mokosi, jam reikia pamatyti, ką jis mokosi, kad smegenys tai įsimintų. Štai kaip vaikas gali pagerinti savo atmintį dėl vizualizacijos.

Žodžių mokymasis

Kai vaikas mokosi užsienio kalbos žodžių, jam reikia „pamatyti“ tą žodį, kitaip tariant, sukurti situaciją, kada žodis naudojamas. Tai yra vizualizacija. Žodžio vaizdas padės smegenims išsaugoti jo prasmę.

Istorijos mokymasis

Vizualizacija puikiai tinka istorijai mokytis. Jūsų vaikas pagal turimą informaciją gali sukurti juokingą, įsimintiną istoriją, kurioje bus svarbiausi punktai. Istorijoje turi būti gausybė detalių, joje gali figūruoti draugai, priešai, kas tik nori. Svarbiausia – suteikti smegenims atitinkamą paveikslą, kad būtų įsiminti reikalingi faktai.

Formulių ar taisyklių mokymasis

Tai dar viena puiki proga pasinaudoti vizualizacija. Vaikas gali užmerkti akis ir įsivaizduoti, kaip vieną po kito išsprendžia pratimus, taigi atėjus laikui puikiai įveiks užduotį.

Šiam metodui nėra amžiaus apribojimų. Jūsų vaikas gali pradėti mokytis šio įgūdžio dabar, o vėliau taps tikru meistru. Tuomet po kiek laiko, kai prireiks kur kas daugiau protinių pastangų, jis bus visa galva aukščiau nei jo bendraklasiai.

Vizualizacija – galingas įrankis bet kuriam studentui ir kuo dažniau naudojamas, tuo efektyvesnis. Nepamirškite to galvodami, kaip pagerinti vaiko atmintį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)