Primena esmines lenkimo manevro taisykles

Automobilis „Opel Omega“ išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su „Ford Ranger“. Eismo įvykio metu žuvo „Opel“ vairuotojas, „Ford“ vairuotojas ir keleivė sužaloti, jie išvežti į ligoninę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus pareigūnų duomenimis, buvo prispausti abu vairuotojai, juos iš sudaužytų automobilių ištraukė ugniagesiai gelbėtojai. Vienas iš vairuotojų buvo negyvas. Kad pasiektų žuvusį „Opel“ vairuotoją, gelbėtojams teko nupjauti automobilio stogą.

Reaguodama į tragišką įvykį, „Regitros“ atstovė Emilija Bardauskienė nori atkreipti vairuotojų dėmesį ir priminti, kad lenkimo manevras yra labai pavojingas, todėl atliekant šį veiksmą būtinas vairuotojo atidumas bei kelių eismo taisyklių laikymasis. Tai padės išvengti skaudžių nelaimių kelyje.

Regitros“ atstovė pataria lenkiant kitą transporto priemonę nepamiršti šių esminių dalykų:

- pirmiausiai, įsitikinkite, kad lenkimui reikalinga eismo juosta nebūtų užimta bei nekliudysite priešais atvažiuojančioms transporto priemonėms;

- pasitikrinkite, ar nė vienas iš priekyje ar paskui jūsų važiuojančių transporto priemonių vairuotojų nepradėjo lenkimo manevro;

- jokiais būdais nelenkite kitos transporto priemonės sankryžose, pėsčiųjų perėjose, geležinkelio pervažose, kelių ruožuose, kur blogas matomumas.
Avarija kelyje Jonava-Ukmergė

Neįvertiname saugaus atstumo ir važiavimo greičio

Dėl minėto eismo įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.

Ikiteisminio tyrimo metu bus nustatyta, kokia buvo eismo įvykio priežastis ir kas nulėmė vairuotojo mirtį. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokuroras Osvaldas Stadalius.

Pastebima, kad dažniausiai priešpriešiniai transporto priemonių susidūrimai įvyksta, kai vairuotojai nesilaiko kelio ženklų ženklinimo reikalavimų, lenkia draudžiamose vietose, neįvertina atstumo iki artėjančios transporto priemonės, jos važiavimo greičio.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius primena, kad vairuotojai keliuose turėtų pasirinkti saugų važiavimo greitį, atsižvelgiant į kelio bei važiavimo sąlygas.

„Saugus ir leistinas greitis nėra tas pats. Saugų greitį vairuotojas turi rinktis pats, tačiau jis negali viršyti leistino ir neturi trukdyti kitų transporto priemonių eismui. Vairuotojas turi įvertinti situaciją ir pasirinkti tokį greitį, kad netikėtai atsiradus kliūčiai kelyje, jis bet kuriuo metu galėtų suvaldyti vairuojamą transporto priemonę“, – aiškina V. Lukošius.

Kelyje esame atsakingi ne tik už savo, bet ir už kitų eismo dalyvių sveikatą. Prasidėjus rudeniui, kuomet į ugdymo įstaigas sugrįžta auklėtiniai, eismas tampa intensyvesnis, anksčiau pradeda temti ir blogos oro sąlygos mažina matomumą. Pareigūnai ragina vairuotojus neskubėti, būti atidžiais ir kantriais bei laikytis Kelių eismo taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)