10. Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielis

Ši veislė laikoma karališka. Karališkas pavadinimas (karaliaus Karolio spanieliai) buvo suteiktas Anglijos karaliaus Karolio II-ojo valdymo laikais. Šis valdovas taip mėgo šiuos šunis, kad negalėdavo jų palikti. Jis parašė įsakymą, kad karaliaus Karolio spanieliai turi būti įleidžiami į visas viešas vietas, įskaitant ir Parlamento rūmus.
Karaliaus Karolio spanielis

Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielis yra mylintis, žaismingas ir labai kantrus šuo. Šis gyvūnas siekia įtikti savo šeimininkui, puikiai sutaria su vaikais ir kitais šunimis. Be to, jie yra drąsūs ir gali žaisti su daug didesniais už juos pačius šunimis. Puikiai prisitaiko bet kokioje aplinkoje ir šeimoje.

Turi išlikusius medžiotojo instinktus, todėl gali bandyti vytis smulkius gyvūnus arba transporto priemones. Netinka sargybai, nes visus nepažįstamuosiuos laiko savo draugais.

9. Pomeranijos špicas

Pomeranijos špicas buvo pavadintas pagal Pomeranijos regioną, esantį centrinėje Europoje. Dabar šis regionas yra šiaurinės Lenkijos ir rytų Vokietijos dalis. Šie šunys priklauso žaislinių šunų grupei, nes yra labai smulkaus kūno sudėjimo.
Pomeranijos špicas

Pomeranijos špicas paprastai yra labai draugiškas, žaismingas ir energingas šuo. Mėgsta būti šalia savo šeimininko ir jį saugoti. Visada budrūs ir stebi visus aplinkos pokyčius. Lojimas kaip atsakas į naujus stimulus gali tapti įkyriu šuns įpročiu. Tai yra protingi ir lengvai dresuojami šunys. Ekstravertai, todėl mėgsta būti dėmesio centre. Jeigu prastai treniruojami, gali tapti agresyvūs ir dominuojantys.

8. Rotveileris

Rotveileriai – viena seniausių šunų veislių pasaulyje. Jų kilmės istorija siekia romėnų laikus, kai rotveilerių protėviai buvo gyvulių varovai ir sargai. Jie padėdavo romėnų kariuomenei prižiūrėdami ir varydami galvijų bandas, saugojo kaimenes nuo plėšrių žvėrių bei gyvulių vagių.
Rotveileris

Rotveileriai labai stabilūs ir savimi pasitikintys šunys. Gerai išauklėtas, treniruotas ir socializuotas rotveileris bus patikimas ir mylintis draugas. Tačiau nedresuotas arba blogai dresuotas šuo gali būti destruktyvus ir netgi labai pavojingas šeimininkui ir aplinkiniams. Rotveileriai myli vaikus, yra labai ištikimi, lengvai mokosi ir siekia įtikti. Jie gali būti labai užsispyrę, todėl juos mokant reiktų elgtis griežtai, tačiau teisingai.

7. Čihuahua

Manoma, kad šie šuneliai atsirado vienoje Meksikos saloje Čihuahua. Todėl ir veislė gavo tokį pavadinimą. Pradžioje jie buvo trumpaplaukiai, o paskui iš trumpaplaukio gyvūno buvo išvestas ir ilgaplaukis.
Čihuahua

Čihuahua linksmi ir žaismingi, tačiau erzinami gali būti pikti ir irzlūs. Tai yra labai narsus šunelis, kuris gina save ir savo namus nuo didelių šunų ar įsibrovėlių lodamas ir keldamas sąmyšį. Čihuahua nerekomenduojamas asmenims, auginantiems mažus vaikus, tačiau puikiai tinka vyresniems, poroms, arba tiems, kurie mėgsta lepinti savo augintinį.

6. Šnauceris

Pats šnaucerio pavadinimas nurodo, kad šios veislės šunys atsirado Vokietijoje. Schnauze vokiškai reiškia snukį. Manoma, kad šios veislės šunys veisiami daugiau kaip 500 metų, bet iki XIX amžiaus juos vadino ne šnauceriais, o šiurkščiaplaukiais pinčeriais. Ir buvo jie įvairiausių spalvų.
Šnauceris

Šnaucerio auklėjimas nėra lengvas, kaip kai kurių veislių, mat jis yra tikras užsispyrėlis ir besąlygiškai nepaklūsta ir nesileidžia komanduojamas. Jis labai gudrus ir jei šeimininkas šunį auklėja nenuosekliai arba nuolaidžiai, su juo pradeda nesusitvarkyti. Šnauceris būna labai prisirišęs prie savo šeimininko.

5. Buldogas

Buldogas – atletiškas, temperamentingas, tvirto kūno, labai ištvermingas ir patikimas šuo. Patinai yra stambesni. Dėl savo išskirtinės išvaizdos ir darbinių savybių buldogas gali būti šuo kompanionas ir darbinis šuo.
Buldogas

Tai - šunys, tinkantys toli gražu ne visiems, nors yra lengvai dresuojami. Jiems reikia supratimo ir meilės, už kurią atsidėkoja prisirišimu ir draugyste. Tam tikras buldogo nepasitikėjimas žmonėmis ir dominavimas prieš kitus šunis leistinas. Įprastai buldogas nėra nei per bailus, nei per agresyvus žmonių ir kitų šunų atžvilgiu, nors pasitaiko ir per agresyvių, ir per mažai temperamentingų šunų. Šios veislės išskirtinė savybė - neįtikėtina ištikimybė šeimininkui. Šis šuo gali paaukoti savo gyvybę gindamas bet kurį savo „šeimos“ narį. Jie jautrūs ir supratingi mažiems vaikams.

4. Ši Cu

Ši Cu veislės pavadinimas yra kilęs iš kinų kalbos ir reiškia „šuo-liūtas“. Jie buvo veisiami taip, kad būtų kuo panašesni į liūtus, kurie buvo dažnai vaizduojami tradiciniame rytų Azijos mene. Seniau šunys Kinijoje buvo veisiami labai atsakingai, dažnai tapomi paveiksluose. Juos ypač vertino kinų kilmingieji ir todėl atsisakydavo juos parduoti, išmainyti ar dovanoti.
Ši Cu

Ši Cu temperamentas labai priklauso nuo kiekvieno šuns ir jo šeimininko. Apskritai tai ištikimi, mylintys, mėgstantys bendrauti ir budrūs šunys. Kad Ši Cu išmoktų paklusti pagrindinėms komandos, būtina juos dresuoti ir socializuoti nuo ankstyvo amžiaus. Nors dėl savo budrumo ir gyvybingumo gali būti puikus sargas, tačiau tam jis nėra specialiai veisiamas.

3. Vokiečių aviganis

Vokiečių aviganiai – išlaikantys pusiausvyrą ir pasitikintys savimi šunys, nuoširdūs ir geraširdžiai (išskyrus situacijas, kada šuo yra įsiaudrinęs, susijaudinęs), atidūs ir klusnūs. Jie drąsūs, tvirto charakterio ir iš prigimties apdovanoti koviniu instinktu.
Vokiečių aviganis

Vokiečių aviganiams reikia gyvenimo tikslo, kad jaustųsi visiškai laimingi. Jie turi jaustis naudingi. Dėl savo polinkio greitai mokytis jie buvo ir dabar yra plačiai naudojami avims ganyti, policijoje, kaip vedliai akliesiems, sargai ir kitur. Turi puikią uoslę ir gali ieškoti narkotinių medžiagų, minų. Taip pat tai puikūs šeimos draugai.

2. Jorkšyro terjeras

Be jokių abejonių, jorkšyro terjerai yra labiausiai dėmesį patraukiantys iš visų žaislinių veislių. Jie žavingi ir inteligentiški, nepaisant dydžio, jie kupini drąsos, ištikimi ir prieraišūs. Nežiūrint to, jog veislė maža, jorkšyro terjerai išlaikę tikrąjį terjerų temperamentą. Jie mėgsta ilgus pasivaikščiojimus, bet būna patenkinti lakstydami mažame sode ar namuose.
Jorkšyro terjeras

Šie maži šuniukai galvoja, kad jie yra daug didesni. Jie ryžtingai gina savo teritoriją. Turi aštrią klausą, ir praneš savo šeimininkui net apie patį tyliausią įsibrovimą.

1. Labradoro retriveris

Labradoro retriveris yra puikaus temperamento šuo. Mėgsta judėti, plaukioti. Lengvai prisitaiko įvairioje aplinkoje, yra atsidavę savo šeimininkui ir labai jį myli. Labai protingi, greitai mokosi. Yra paklusnūs, nori kuo labiau įtikti savo šeimininkui. Taikios prigimties, niekada nerodo agresijos ar pernelyg didelio drovumo.
Juodas labradoras

Šie šunys gana lengvai prisitaikys prie fizinio krūvio, tačiau treniruočių jiems reikia gana nemažai. Jiems labai patinka ilgi pasivaikščiojimai, kurių metu galima laisvai palakstyti ir pažaisti. Šios veislės šunims labai patinka vanduo ir „atnešimo“ žaidimai. Be to, jie puikiai tinka kaniterapijai.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)